Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Raybould redo för spel

Ryan Raybould är klar för spel i Gefle IF. Nu hoppas han få chansen redan mot IFK Norrköping på tisdag.
– Målet är att spela, men det är ju tränarna som bestämmer, säger han till Sporten.

Annons

Att få den 25-årige ytterbacken spelklar tog längre tid än Gefle IF hade räknat med. Att Raybould redan fanns på plats i Sverige och redan spelade i en svensk klubb (Sandvikens IF) spelade ingen roll – avtalet mellan Riksidrottsförbundet och Migrationsverket säger att nytt arbetstillstånd krävs vid spel i ny klubb. Men i tisdags blev allt pappersarbete klart och Raybould – som skrev på för klubben redan den 23 juli – är nu redo för spel.
– Jag visste att det kunde ta tid så jag stressade inte upp mig så mycket över det. Jag är glad att allt är klart nu, säger han.
– Det är naturligtvis synd att det blev så här knepigt mitt under säsongen men sådana är reglerna, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

På tisdag åker GIF till Norrköping för att möta tabelljumbon IFK Norrköping. Då hoppas Ryan Raybould på en plats i startelvan.
– Mitt mål är att få spela, men vi får se hur det blir. Det är ju Pelle Olsson som tar ut laget.
– Förhoppningsvis kan jag tillföra laget något med mitt spel, fortsätter han.
Debut eller inte på tisdag – Raybould, som kom till SIF inför den här säsongen, ser hur som helst fram emot att få spela i allsvenskan.
– Ja, det gör jag verkligen. Det här är en stor möjlighet för mig att utvecklas som spelare.

Om Pelle Olsson väljer att satsa på nyförvärvet mot Norrköping återstår att se.
– Han är helt klart med och slåss om en plats i startelvan. Men nu fungerade försvarsspelet så pass bra sist så det kanske inte blir några förändringar. Vi får se hur det blir, säger GIF-tränaren.

Mer läsning

Annons