Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kände vi igen Gefle IF

/

Nu var han en försvarsgeneral igen.
Martin Rauschenberg höll koll på sina danska vänner i IFK Göteborg. Matchen slutade 0–0 och så var Gefle IF tillbaka på banan.
– Första halvleken mot Norrköping var hemsk. Det här var en revansch för hela laget, sa mittbacken.

Annons

Alla som såg matchen i måndags mot Norrköping kunde tro att hela GIF-laget var utbytt nu tre dagar senare.

– Vi snackade snabbt igenom felen vi gjorde och alla ville tillbaka in på planen för att visa att vi håller en hög klass. Det här var ett bevis för det och poängen var en seger för hela laget.

För på andra planhalvan stod ju IFK Göteborg som ledde allsvenskan innan den sjätte omgången satte i gång.

– Roligare matcher finns ju inte att spela. Göteborg är en klassisk förening och alla vet vilket bra lag dom har. Men vi var beredda och den poäng vi tog hade vi gjort oss förtjänt av, menade Rauschenberg.

Hela GIF:s försvarsspel var tillbaka på den nivå som gett tre nollor under den allsvenska starten. Frågan om inte den fjärde var den allra skönaste hittills. IFK:s superdansk Lasse Vibe kom ingen vart mot sin landsman – eller resten av GIF-defensiven heller för den delen.

– Vibe är kanske en av seriens allra bästa och snabbaste spelare. Men vi gav honom inte så stora ytor och jag tyckte inte han skapade så mycket den här gången.

IFK:s två andra danskar i startelvan ville Rauschenberg också ogärna förlora mot.

– Jag har spelat i Esbjerg under flera säsonger både med Sören Rieks och Jakob Ankersen. Två bra killar som det var roligt att träffa igen. Vi får väl säga att en varsin poäng var rättvist den här gången.

Men med maximalt flyt hade Gefle IF fått det där sagoslutet i den allra sista matchen på Strömvallen. Men fotbollsgudarna var inte riktigt med på noterna när både Dioh Williams och Johan Bertilsson hade några riktigt heta chanser i andra halvlek.

– Det var nära där några gånger. Men vi är nöjd med resultat och framför allt insatsen. Det var riktigt bra för självförtroendet att vi kunde komma tillbaka så starkt och så snabbt efter det totala haveriet i första halvlek mot Norrköping.

Att fråga en som spelat tre matcher på Strömvallen som hemmaplan om han kommer att sakna den klassiska arenan kanske inte riktigt fungerar.

– Nä, jag har ju inte varit här så länge. Men alla ser det här som en nystart för Gefle IF och det kommer att otroligt fint och bra på det nya stället. Jag ser verkligen fram mot den flytten. Men först har GIF två bortamatcher som väntar – Djurgården på söndag och Helsingborg nästa helg.

Efter sex matcher känns det som om Martin Rauschenberg har klivit in i laget för att stanna.

– Jag trivs väldigt bra här och personligen är jag både nöjd och glad över att få spela. Det var det allra största personliga målet med att flytta hit, avslutar dansken.

Mer läsning

Annons