Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kändes det rätt för Hjalmar

Hjalmar Öhagen har signerat ett treårskontrakt med klubben han nobbade för två år sedan.
I måndags var saken klar.
– Det känns som att det här är rätt läge, säger Öhagen om flytten från Halmstads BK till Gefle IF.

Annons

På måndagen gjorde Gefle IF klart med sitt fjärde nyförvärv inför allsvenskan 2009.

Yttermittfältaren Hjalmar Öhagen flyttar hem till Gästrikland igen. Den här gången lyckades Gefle IF få Öhagens påskrift – vilken inte gick inför säsongen 2007.

– Jag pratade med Pelle då, men vi kom aldrig så långt i förhandlingarna. Det gick så fort med Halmstad. Jag var nere och tränade med HBK en vecka, och kände att deras upplägg passade mig. Träningen var individuellt anpassad, både när det gällde teknik och den fysiska biten, berättar Hjalmar Öhagen.

Tiden i Halmstad blev sedan inte som han hade önskat. Öhagen fick sparsamt med speltid i allsvenskan med HBK, totalt blev det 17 matcher (15 första året och två den här säsongen) och noll gjorda mål.

Öhagen ångrar dock inte att han tog klivet från Sandvikens IF i division 2 till HBK.

– Det kan jag inte säga att jag gör. Visst, det blev inte som jag hade tänkt mig, men jag har samtidigt blivit en erfarenhet rikare. Jag är inte en sämre fotbollsspelare i dag än när jag lämnade SIF.

I slutet på juli lånades han ut till Ängelholm, som slutade på en imponerande femteplats i superettan – som nykomling.

– Det var ingen som hade räknat med det. Jag gjorde ett mål och fick spela viktiga matcher i Ängelholm.

Nu är han sugen på nästa utmaning.

– GIF känns som det bästa alternativet. Jag kommer närmare min familj och mina kompisar, men det är inte det som är huvudorsaken till att jag skrivit på, säger Hjalmar som hoppas hitta en lägenhet med sin sambo i Gävle så snart som möjligt.

– Jag är ganska snabb och duktig i en mot en-situationer. Jag är ingen stor målskytt. Det känns bra att jag numera vet hur det fungerar i allsvenskan, med allt runt omkring. Det är en väsentlig skillnad mot division 2. Jag har utvecklat passningsspelet och spelsinnet.

Öhagen fyller nu alltså tomrummet efter Johan Claesson, som nyligen bestämt sig för att leta efter en ny klubbadress. Övriga kantspelare i GIF är Jonas Lantto och Yannick Bapupa, och möjligen Daniel Bernhardsson.

– Jag har inte hunnit tänka så mycket på konkurrenssituationen, allt har gått så fort, säger Öhagen.

GIF-tränaren Pelle Olsson är belåten med det senaste nyförvärvet.

– Vi har följt honom kontinuerligt sen han valde Halmstad och när vi väl ställde frågan tog det inte lång tid innan alla parter var överens.

– Vi tror att han passar bra in hos oss. Det är en snabb spelare som kan spela på båda kanterna, och det är precis vad vi behöver för närvarande, säger Olsson.

Mer läsning

Annons