Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill han jubla i Gefle IF

Gefle IF vann kampen om Bernhard Nyström.
På tisdagen signerade dalmasen från Falu FK ett treårskontrakt med klubben.
– Det ska bli jättekul, det är den här nivån man vill spela på, säger 23-åringen.

Annons

Det blev 14 mål för Bernhard Nyström i Falutröjan den gångna säsongen, trots att laget åkte ur division 1.

Hans framfart under hösten gjorde att flera klubbar fick upp ögonen för anfallaren. Ett par Superettanklubbar hörde av sig och häromveckan var han och tränade med GIF:s allsvenska konkurrent Örebro SK.

Men valet föll på Gefle IF – i går skrev Nyström på för tre år.

– Det är flera klubbar som har hört av sig så det har funnits lite att fundera över. Gefle känns som ett lagom steg att ta, ett steg som jag känner mig redo för. Det ska bli kul att ägna all tid åt fotbollen, säger Nyström.

– Bollskicklig, passningssäker, läser spelet bra. En typisk central spelare skulle jag vilja säga, inte så mycket för att utmana utan spelar hellre säkert och försöker hålla bollen inom laget.

Gefles tränare och sportchef Pelle Olsson har haft koll på Nyström under en längre tid.

I våras gjorde dessutom den tidigare Faluspelaren ett par träningar med GIF i ett led i det samarbete som finns mellan klubbarna.

– Bernhard är en intressant spelare som passar bra in i vår spelartrupp. I ett utgångsläge ser vi honom som central mittfältare men han kan också spela anfallare. Framtiden får utvisa var han passar bäst hos oss, säger Gefle IF:s sportchef och tränare Pelle Olsson.

– Ersättare på så sätt att han spelar på samma position, att han konkurrerar i samma lagdel. Men en ung spelare ska inte behöva axla det ansvaret.

Bernhard Nyström inledde säsongen som mittfältare, en position han även hade haft under de två tidigare säsongerna i klubben. Men i en match strax före sommaruppehållet fick han chansen som anfallare.

Resultatet lät inte vänta på sig. Nyström svarade för samtliga tre mål när Gröndal besegrades med 3–2 – och efter den succén blev han kvar i anfallet och målen fortsatte att trilla in.

– Det har gått över förväntan, konstaterar Nyström.

– Det är svårt att säga. Jag tror Pelle ser det som att jag kan användas till båda. En roll mellan mittfält och anfall skulle nog passa mig ypperligt, säger Nyström som ansluter till GIF på måndag.

23-åringen är GIF:s andra nyförvärv. Sedan tidigare är backen Olof Mård från Sandvikens IF klar.

– Det är lite av klubbens idé att knyta till oss de bästa regionala spelarna. Vi vill ha en lokal förankrad stomme i laget och nu när flera spelare som tillhört den stommen lägger av känns det bra att vi får in två nya som kommer från regionen, säger Pelle Olsson som är nöjd med hur lagbygget fortskrider inför nästa säsong.

– Det är väl 4–5 platser som återstår att fylla, konstaterar GIF-tränaren.

En ny målvakt bland annat.

GIF:s andremålvakt Peter Bergqvist har aviserat att han tänker satsa på en civil karriär. Därmed öppnar sig en ledig plats bakom Mattias Hugosson.

Den här veckan har Umeås 22-årige målvakt Tim Markström, storebror till mer välkända hockeymålvakten Jacob, synts till på GIF:s träningar. Tim har tidigare spelat i Valbo.

– Det stämmer att han tränar med oss men det gör han eftersom hans egen klubb har uppehåll. Han har kontrakt med Umeå över nästa säsong.

– Inte till 2009 men vi kommer att fortsätta att följa hans utveckling i Umeå. Tim är ju också en spelare med regional anknytning, avslutar Pelle Olsson.

Mer läsning

Annons