Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny agent säger stanna åt Chibsah?

Yussif Chibsah är på väg att byta agentfirma.

Nya samarbetspartners blir troligen Dirk Franke och Detlef Langer – som rekommenderar ghananen att stanna i Gefle IF.

Annons

Franke och Langer är männen bakom Andreas Dahléns flytt från GIF till Hansa Rostock och de som såg till att René Makondele fick kontrakt med Helsingborg. De har även i ett skede samarbetat med Yannick Bapupa, dock inte nu på slutet.

Enligt Detlef Langer förs nu diskussioner om att jobba med GIF-mittfältaren Yussif Chibsah, som åkte till London i tisdags för att kräva besked av sin nuvarande agent Andrew Augustus.

– Dirk har pratat med Yussif, som är missnöjd med sin agents jobb. Inget är klart än, men du kan återkomma om några dagar, säger Langer på telefon till Sporten.

Utan att känna till förhållandet mellan Chibsah och Augustus berättar Langer att han vet om agenter som ställer till mer problem än de gör nytta för sina klienter.

– De tar stora provisioner och kräver orealistiskt mycket pengar för sina spelare. Det kan vara jättejobbigt för spelaren, och det kan vara så i Chibsahs fall också, att agenten har krävt alldeles för mycket betalt, säger han.

Langer säger sig vara djupt förvånad över att Augustus inte har gjort ett bättre försök att komma överens med Gefle IF.

– Jag kan inte förstå varför inte agenten har fört en diskussion. Jo, jag skulle göra det om han hade haft andra jättebra möjligheter, men det har han inte haft, säger Langer, som skulle rekommendera Chibsah att stanna i GIF – om det gick.

– Absolut, det skulle vara jättebra för honom. Kanske inte om man ska tjäna pengar, men några sådana möjligheter finns egentligen inte i den svenska ligan. Men det viktigaste är inte pengarna utan om man kan få till andra saker i kontraktet, som en bra klausul som gör att spelaren senare kan komma till en mellaneuropeisk klubb.

– Chibsah är en bra spelare, men han kan utvecklas och bli ännu mer etablerad. På det sättet är allsvenskan en jättebra liga.

Eftersom Gefle IF har täckt upp för Chibsah är risken stor att han trots allt tvingas uppsöka en annan klubb, även om det skulle bli ett agentbyte.

Pelle Olsson, sportchef och tränare:

– Vi har räknat bort Chibsah, men visar det sig att han vill fortsätta i Gefle får vi ta ställning till det då.

Om det inte blir GIF verkar Tyskland ligga närmast till hands, i alla fall om firma Franke-Langer får bestämma. Precis som i fallet med Andreas Dahlén siktar duon in sig på den tyska andraligan.

– Det är en otroligt bra liga och jag bedömer att Chibsah håller samma klass som en genomsnittlig spelare där, säger Langer.

Sporten har försökt nå Yussif Chibsah för en kommentar utan att lyckas.

Mer läsning

Annons