Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny mittback till GIF – åtminstone i T(h)eorin

Gefle IF kan värva en ny mittback från Malmö FF.
Just nu är 24-åriga Daniel Theorin på besök för tre träningar och en chans att bekanta sig med klubben för en eventuell övergång.
– Vore det inte intressant skulle jag inte vara här, säger Daniel efter första passet på Strömvallen.

Annons

Han har haft svårt att ta en plats i MFF och är bara noterad för en allsvensk match för Skånelaget, där han nu är inne på sin andra säsong. I fjol var han skadad en hel del och dessutom utlånad till Landskrona Bois i superettan under hösten. I vår har det blivit dåligt med speltid och MFF har mittbacksalternativ så det räcker och blir över. När Anders Andersson blev skadad i vintras blixtvärvades Markus Halsti från Gais och med Jimmy Dixon och Gabriel i laget redan är Theorin långt ifrån en plats.

– Det har väl inte blivit som jag själv hade velat och nu behöver jag spela matcher. Jag fick höra att Gefle var intresserat för tre-fyra dagar sedan och det känns som ett bra alternativ för mig. Nu får vi en chans att lära känna varandra lite bättre och vad det sen leder till i slutskedet får vi väl se, säger Daniel.

Han ser sig själv som mittback men har även spelat på en kant som han gjorde under sin tid i Lyn. Det var efter två framgångsrika år i Norge och Osloklubben som han gjorde sig ett namn och det som fick en storklubb som MFF att slå till.

– Jag ångrar inte alls att det blev Malmö. Det kändes helt rätt att ta chansen i Sveriges största klubb efter åren i Norge. Men jag vill gärna tillbaka till den nivån och spela stora matcher igen. Jag vet vad jag kan och i Norge hade jag en jättebra tränare i Henning Berg som trodde på mig.

Från början kommer han från Härnösandsklubben IF Älgarna men har också spelat med GIF Sundsvall, Selånger, Timrå och Friska Viljor.

– Det finns väl en del andra alternativ också som min agent har på gång. Men det här är ett bra alternativ som jag kan tänka mig. Så det skulle inte vara några problem att flytta norrut för mig, säger Daniel med ett leende.

Nu blir det ytterligare två pass med GIF och sedan ska situationen utvärderas. Det ska stämma för både GIF och Daniel och vid en eventuell övergång ska klubbarna komma överens.

GIF visste om Daniels situation i Malmö FF och när det blev en lucka i truppen efter Tomasz Stolpa så togs kontakten.

– Vi har just nu 18 utespelare då Markus Hansson dessutom på nytt går långtidsskadad. Vi behöver få in en spelare till och då blev det ett jättebra tillfälle att låta Daniel komma hit och känna sig för, säger GIF-tränaren/sportchefen Pelle Olsson.

Att det är en mittback beror också på den situation som GIF har med Anders Wikström som fortfarande inte är bra i sin mage. Johannes Ericsson har vikarierat och André Grim ser ut att vara långt från en allsvensk plats.

– O-m Daniel kommer så väljer vi att flytta upp ”Jossa” som ett mittfältsalternativ. Men först ska vi slutföra de här träningarna och så får vi se om det leder till något mer, förklarar Olsson.

Mer läsning

Annons