Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skada – Williams missar Bragematchen

/

Allt var klart för comeback för Dioh Williams efter ljumskproblemen.
Nu missar GIF-anfallaren även matchen mot Brage på onsdagen.

Annons

När tränaren Roger Sandberg drog startelvan mot Brage för spelarna direkt efter tisdagsträningen fanns Dioh Williams med. Men det dröjde inte länge förrän han tvingades ändra den.

– Jag fick just beskedet att Dioh inte kan spela. Han fick en lårkaka under träningen, förklarade Sandberg.

Williams har haft ljumskstrul och skulle nu säsongsdebutera.

– Han skulle ha spelat helgens match på Åland och så blev den inställd. Och nu händer det här. Otur, men det finns gott om tid kvar, resonerar Roger Sandberg, som snabbt utsåg Johan Oremo som ersättare i anfallet.

GIF startar så här mot Brage på Strömvallen: Sasa Sjanic – Jesper Florén, David Fällman, Martin Rauschenberg, Jens Portin – Christoffer Aspgren, Erik Olsson, Robin Nilsson, Johan Bertilsson – Johan Oremo, Jacob Hjelte.

– Vi kommer att göra ett antal byten i halvtid och ytterligare några under andra halvlek. Många ska få speltid, säger Sandberg.

Träningen på tisdagen var den första för året med plusgrader i luften.

– Det märktes direkt på konstgräset. Det har torkat upp och bollen blir svårare att hantera. Jag var inte nöjd med passningsspelet i början, men det blev bättre, sa Sandberg.

Han får även avvara Anders Wikström (fotproblem), Jonas Olsson (på väg tillbaka, men ej spelklar) och Emil Bellander (ljumske). Dessutom tränar Oscar Karlsson just nu med Assyriska.

– Vi får se om det blir nån lösning där, säger Roger Sandberg.

Onsdagkvällens motståndare Brage är efterlängtad eftersom Mariehamnsmatchen blåste bort.

– Vad vi vet så kommer Brage att spela med en trebackslinje 3–5–2. Det ska bli intressant att testa oss mot en sån, jag tror att det kommer att bli allt vanligare att lag i allsvenskan spelar likadant, säger Sandberg.

Mer läsning

Annons