Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny spelare provtränade med GIF

GIF:s jakt på nya spelare fortsätter. I går fanns ytterligare två man på plats för att provträna med det allsvenska laget.
– Ingen spelare är här i onödan, men alla finns på plats på olika grunder, säger tränaren Urban Hammar.

Annons

I går berättade vi om brassen Tainan Dias som olyckligt vrickade foten i samband med sitt första träningspass i Gefle i tisdags.

Men 19-åringen, som fick se snö för första gången i sitt liv i går morse, fanns med på planen och genomförde träningen trots vissa smärtor i går.

– Ja, han bet ihop och körde och det gjorde han bra. Han är – som alla brasilianare – en teknisk spelare, säger GIF-tränaren Urban Hammar.

Däremot kunde inte en av provspelarna från Tanzania, Haruna Moshi – även kallad "Boban" – träna i går på grund av sin fotskada.

– Jag kanske kunde ha gjort det, men det är så pass kallt i dag att det var bäst att stå över, säger "Boban" som siktar på att träna under dagens eftermiddagspass i stället.

Det blir också den sista träningen för honom och landsmannen Joseph Kaniki.

Brassen Tainan Dias kommer däremot att stanna och träna vidare över nästa vecka också.

På gårdagens träning fanns också Mårten Gustavsson från division 1-laget Skövde AIK på plats. Han är central mittfältare i ett Skövde som föll i kvalet till superettan mot Trollhättan. Men för honom blir det bara en träning med GIF eftersom han spelar DM-final för Västra Götaland med sitt Skövde mot Elfsborg i kväll.

Dessutom fanns en mittback, Alexander Mörman från division 4-klubben Vaxholm, på GIF-träningen i går.

– En kille vi fått tips om och ville kolla upp, säger Urban Hammar och berättar vidare om GIF:s tankar runt alla provspelare.

– Arbetet med spelarna är vår grej och vi vill helst vara klara med truppen innan den här månaden är slut. Detta för att kunna sätta igång direkt i januari och jobba med laget och spelarna.

– För en utomstående kan det verka som vi har gott om tid innan serien startar, men så är det inte. Allsvenskan börjar rekordtidigt nästa år, redan 14 mars, så allt måste klarna inom kort.

Gefles tränartrio kommer därför att göra en samlad bedömning av alla spelare som provtränat med GIF – det kommer några spelare ytterligare på provträning nästa vecka också – innan man tar några beslut.

– Sedan är det ju förhandlingar och annat som ska göras också och dessutom måste det snart klarna vilka spelare vi får behålla från den befintliga truppen, säger Urban Hammar.

Mer läsning

Annons