Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tränare på väg till GIF

Gefle IF klarade inte sin målsättning att komma topp 10 i allsvenskan. Därför väljer nu klubben att satsa på en ny organisation runt laget.
Enligt uppgift kommer Urban Hammar från Örebro att anställas – i någon form av tränarroll.
– Det är dags att ta nästa steg i klubbens utveckling, säger GIF:s ordförande Leif Lindstrand.

Annons

Gefle IF har spelat fyra säsonger i allsvenskan med placeringarna 11, 9, 10, 13 sedan comebackåret 2005.

Årets placering var alltså den sämsta sedan återkomsten till högsta serien och nu vill GIF flytta fram sina positioner inom svensk fotboll. Senare den här veckan kommer klubben att, på en presskonferens, avslöja en rad nyheter.

Bland annat kommer Pelle Olsson, som suttit på dubbla stolar som både sportchef och huvudtränare, att få avlastning i sin roll inom föreningen.

Enligt uppgift är det Örebros tidigare tränare Urban Hammar som kommer att få en central roll i GIF:s nya organisation.

Men att Hammar kommer att ta över som ny tränare vill inte Leif Lindstrand prata om.

– Nej, jag har inga kommentarer till det just nu.

Däremot bekräftar GIF-ordföranden att förändringar kommer att ske inom klubben.

– Vi håller på att jobba med de sista bitarna och kommer att kunna presentera det inom kort, säger Lindstrand som inte vill inte avslöja några detaljer.

– Nej, men jag har tidigare sagt att vi kanske behöver avlasta Pelle i hans roll och det står jag fast vid. Det är ingen dramatik i det här, men nu ska vi ta nästa steg i klubbens utveckling rent organisatoriskt.

Pelle Olsson dementerar dock uppgifterna som säger att han nästa säsong ska sluta som tränare och enbart verka som sportchef.

– Jag kan inte hålla med om det, det är ett felaktigt rykte. Jag fortsätter som tränare, hävdar Olsson.

Men Urban Hammar är hur som helst ingen främling för Pelle Olsson. De har tidigare arbetat ihop i Örebro SK.

När Pelle var assisterande tränare till Stefan Lundin i ÖSK fanns Hammar i klubben som talangutvecklingsansvarig. När Olsson och Lundin sedan lämnade klubben inför säsongen 2005, då ÖSK spelade i superettan, tog Hammar tillsammans med Patrick Walker över tränaransvaret i föreningen.

Urban Hammar var sedan med och förde upp ÖSK i allsvenskan igen på hösten 2006 innan han slutade. Bara för att ett år senare komma tillbaka och rädda föreningen kvar i allsvenskan sedan Patrick Walker fått sparken i augusti 2007.

Sedan dess har Hammar, som Sporten sökte förgäves under tisdagskvällen, jobbat som riksinstruktör för Södermanland, Örebro Län och Östergötland.

Mer läsning

Annons