Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyström utlovar ett offensivare GIF

Senast gjorde han sina första minuter i allsvenskan – nu får Bernhard Nyström chansen från start.
Då lovar han ett offensivare GIF.
– Vi kan nog fylla på mer nu, säger han inför kvartsfinalen mot IFK Göteborg i Svenska Cupen.

Annons

Pelle Olsson har varit sparsam med sitt nyförvärv från Falu FK. I tävlingssammanhang har Bernhard Nyström tidigare fått nöja sig med endast ett inhopp – senast mot Häcken – då han fick spela de avslutande 30 minuterna.

Men nu är han redo att få chansen på allvar.

– Det ska bli riktigt skoj. Just nu känns det inget speciellt, om jag ska vara ärlig. Men det blir nog lite pirrigt när det närmar sig matchstart, säger den 24-årige mittfältaren, som under gårdagen fick beskedet att han ersätter Johannes Ericsson på innermittfältet.

Men någon ”Jossa-roll” tänker han inte axla.

– Nej, jag är offensivare än honom och kommer att gå fram mer.

– Ja, vi kan nog fylla på lite mer i anfallet nu. Det tror jag att hela laget känner eftersom vi är ett bättre lag nu än senast vi var där nere.

– Det är klart att det känns skönt att ha debuten avklarad och fått känna på allsvenskt spel. 30 minuter var helt lagom.

Under gårdagens träning fick Bernhard Nyström tydliga direktiv från tränare Pelle Olsson, som placerar honom bredvid Yussif Chibsah.

– Det blev mycket taktiksnack. Hur vi framför allt ska stänga deras framfart. Jag känner mig redo, säger Nyström, som var en stor målskytt i division 1 förra säsongen.

Då som anfallare.

Men helt ovan i en mittfältsroll är han inte. Nyström inledde förra säsongen som just mittfältare – en position han hade under de två tidigare säsongerna i klubben. Men i en match strax före sommaruppehållet fick han chansen som anfallare. Och där blev han kvar.

När säsongen sedan summerades hade han svarat för 14 av lagets 31 mål.

– Men jag känner mig fortfarande van i en mittfältsroll. Det är som mittfältare Pelle ser mig som också, tror jag. Sedan känner jag att balansen med Chibsah är bra, säger Nyström, som beskrivs som en bollskicklig, passningssäker spelare som läser spelet bra.

Goda egenskaper vad gäller en mittfältare, alltså.

Mer läsning

Annons