Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödesmatch för GIF mot BP

Åtta matcher kvar. Åtta chanser till tre poäng.

Gefle IF:s kamp för att slippa nedflyttning börjar här och nu – mot ett gäng sargade pojkar från Bromma.

– Vi ska ta det här, nu ska vi ha vår bästa period, säger GIF-veteranen Hasse Berggren.

Annons

Sporten åkte till GIF-träningen på Strömvallen för att se om det möjligtvis kunde märkas att det spelas en viktig match på samma arena i dag. En av alla dessa ödesmatcher.

Var det spänt, kunde man känna allvaret i den kylslagna höstluften? Njä, vi märkte inte nåt särskilt, det såg ut som det brukar – en träning bland hundratals andra.

Men frågar man Pelle Olsson, som stått där och pekat och visat på träning efter träning, så är det definitivt nåt i luften.

– Jag märker det, det gör jag, i varje liten övning. Det är väldigt koncentrerat, och spelarna är måna om varann. Vi har en bra anda i laget, men sen kan det vara andra saker som avgör en fotbollsmatch.

Hasse Berggren har spelat 223 allsvenska matcher, viktiga blandat med mindre viktiga, och träningen skvallrade tydligt om att Berggren spelar från start i dag tillsammans med Jakob Orlov på topp. För GIF-veteranen är det ingen tvekan om var BP-matchen ska sorteras in.

– Alla vet vad som gäller nu, och det är segrar. Det känns som att nedflyttningskampen börjar på allvar nu, det är åtta matcher kvar – fyra hemma och fyra borta. En liten miniserie om man så vill och det är nu vi ska ha vår bästa period, vi ska ta det här, säger han bestämt.

Hur många poäng tror du krävs?

– Elva-tolv poäng, det är såpass jämnt och jag tror det kommer krävas lite över 30 för att hänga kvar.

Hasse Berggren har haft en tung säsong; problem med foten, två rejäla förkylningar och besvär med ljumskarna. Fem matcher från start, noll mål.

– Ja, det har varit det ena efter det andra, en grym otur helt enkelt. Men det blir väl så när man kommer tillbaka från den ena skadan, då är det lätt att det dyker upp något nytt. Men det är inget jag känner av under matcherna, då är det bara att köra på.

Och det är just det han tycker att Gefle IF ska göra mot BP i dag – köra på alltså.

– Vi möter ett lag som är i samma situation som oss, och det gäller att visa med kroppspråk och attityd att det är vi som bestämmer på vår egen hemmaplan. Då kommer det gå bra, säger Berggren.

Vi får väl hoppas på det.

Mer läsning

Annons