Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öhagen fick till en fullträff mot sin gamla klubb

Det dröjde drygt två år innan han ställdes mot sin före detta klubb.
Hjalmar Öhagen var ofin nog genom att passa på att näta.
– En skön känsla. Det är ju några spelare kvar från min tid, säger Hjalmar efter GIF:s 3–0-seger mot Sandvikens IF.

Annons

Inför säsongen 2007 lämnade den 23-årige vänsteryttern Hjalmar Öhagen division 2-laget Sandvikens IF för allsvenska Halmstad.
Det blev inte Gefle IF den gången, men nu är Hjalmar ett av flera intressanta nyförvärv som är redo att utmana om en ordinarie plats i laget.
På Jernvallen i går gjorde han sin fjärde match från start den här försäsongen. En kvart från slutet kom också hans allra första mål, och motståndet var ju inte vilket som helst...
– Jag fick en bra träff och det var en skön känsla att få se bollen gå in i mål. Det är bara kul att göra mål på lag man tidigare spelat i, det är ju några spelare kvar från min tid, säger Hjalmar med ett leende.
Formen är på ingång.
– Man känner sig fortfarande ganska seg i kroppen. Vi har en tuff period bakom oss och vid den här tidpunkten på försäsongen är man rätt nedtränad. Men nu ska formen börja komma på riktigt, säger Hjalmar och fortsätter:
– Så här ser varje försäsong ut och man är alltid beredd på det.
Hjalmar Öhagens fullträff betydde 2–0 för GIF. 19 minuter tidigare hade matchens bäste spelare Jonathan Hellström prickat in ledningsmålet. Det var en riktig pärla i målvakten Niklas Nyströms högra kryss.
– Det kändes bra för mig i dag. Det är roligt att få vara med igen och känna sig frisk. Vi tog över mer och mer och vann rättvist, säger Jonathan Hellström efter att han joggat ned tätt inpå slutsignalen.
Richard Karlsson fixade 3–0 i slutskedet och det borde ha blivit ytterligare ett eller ett par mål för GIF, som ökade tempot i den andra halvleken.
SIF-tränaren John Wall gav sitt manskap godkänt – för den första halvtimmen. Därefter fanns det en del detaljer han inte var hundraprocentigt belåten med.
– Vi visar kvalitéer under matchens första 65 minuter, även fast GIF har ett större bollinnehav. Vi har ett tajtare försvarsspel och positionsspel än tidigare under försäsongen. Men på slutet orkar vi inte riktigt. Individuellt är GIF bättre än oss och vi lyckas inte använda bollen på rätt sätt när vi väl har den, sammanfattar John Wall.

Mer läsning

Annons