Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson nobbar konkurrentbud – stannar i GIF

En allsvensk konkurrentklubb erbjöd Pelle Olsson kontrakt.

Men han nobbade och stannar i Gefle IF.

– Det stämmer att Pelle har tackat nej till att träna en annan allsvensk klubb, säger Leif Lindstrand, ordförande i GIF.

Annons

För en vecka sedan lämnade Urban Hammar sitt uppdrag som tränare i Gefle IF. I dag kan Sporten berätta att GIF kunnat mista även Pelle Olsson.

– Det stämmer att Pelle fått ett erbjudande – som han tackat nej till. Men det är inget konstigt med det. Det är inte första gången han får erbjudande från andra allsvenska klubbar, säger Leif Lindstrand.

Redan i somras nåddes Sporten av uppgifter att Halmstads BK – där Pelle Olsson själv spelade 1986–87 – var intresserat av Gefles tränare, men dessa gick inte att få bekräftade.

HBK sparkade för en tid sedan Lasse Jacobsson, som nu är tilltänkt för en annan roll i klubben, och är nu på jakt efter en ersättare i en ny organisation kring laget.

• Var det Halmstad som ville ha Pelle?

– Jag vill varken bekräfta eller dementera det. Men som jag sa så har han haft erbjudanden under årens lopp och vi är glada att Pelle stannar, det känns jättebra, säger Leif Lindstrand.

Pelle Olsson är själv förtegen till att han ska ha tackat nej till ett tränarjobb.

– Jag kommenterar bara min tillvaro i Gefle IF och trivs bra här. Jag har de nycklar jag behöver för 2011 och ser utvecklingsmöjligheter i laget. Dessutom känner jag bra förtroende från styrelsen och har en spelartrupp som känns rolig att jobba med.

I truppen finns det enligt Olsson i nuläget inte utrymme för fler värvningar än den GIF gjorde tidigare i veckan i form av mittbacken Pär Asp från Brommapojkarna.

– För närvarande har vi inte gått vidare med någon av de spelare som varit här och provtränat med oss, säger Pelle Olsson.

Han säger att man just nu jobbar hårdast på att behålla spelarna som sitter på utgående kontrakt – Daniel Theorin och Omar Jawo.

Mer läsning

Annons