Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson vann maktkampen i GIF

Samtidigt som Gefle IF kämpar för att hålla sig kvar i allsvenskan så har en maktkamp pågått i kulisserna. Enligt vad Sporten erfar från olika källor är det därför som klubbchefen Peter Hessel plötsligt slutar – och sportchefen/tränaren Per Olsson jobbar vidare.

Annons

Han och sportchefen Per Olsson ska ha haft olika syn på hur klubben ska ledas och utvecklas. Hessel har tidigare uttalat sig om hur han ser på sin ettåriga vistelse i Gefle IF, och ligger diplomatiskt lågt med en vecka kvar som GIF-anställd.

– Det finns inget dramatiskt i det här. Jag hade gärna varit kvar i GIF, men nu har jag fått ett jobberbjudande som jag inte kan tacka nej till, säger Hessel som ska bli regionchef på Manpower Hälsopartner.

Uppgifter till Sporten gör dock gällande att det i slutändan handlade om en duell mellan Hessel och sportchefen/tränaren Per Olsson.

GIF är inne i en omorganisation, och i den ville Hessel att han som högsta tjänsteman skulle rapportera till styrelsen.

Per Olsson krävde dock att han skulle ha ansvaret för elitverksamheten och inte vara underställd klubbchefen och bara ansvara inför styrelsen – och klubbchefen skulle hantera kansli, marknadsfrågor och breddverksamheten. Ändå skulle klubbchefen ha det ekonomiska ansvaret – vilket Peter Hessel tyckte framstod som en orimlig konstruktion.

 

• Stämmer det här?

 

– Jag tänker inte kommentera, säger Hessel.

Trots att laget just nu ligger på kvalplats ser dock Per Olsson ut att ha vunnit den maktkampen.

GIF:s ordförande Leif Lindstrand vill inte heller kännas vid Sportens beskrivning av situationen.

– Det har inte förekommit någon maktkamp överhuvudtaget. Det är inga konstigheter, säger Lindstrand bestämt.

En initierad källa kommenterar det så här:

– Pelle Olsson gör ett fantastiskt jobb för GIF, men han kan inte göra allt själv. Det borde man inse i klubben, och se till att fler delar på ansvaret. Det är faktiskt en storklubb, inte en kvartersförening.

Peter Hessel har också under sitt år varit den som jobbat hårdast med arenafrågan. Den har efter det stora utspelet förra hösten/vintern allt mer försvunnit in i den kommunala kvarnen.

– Det hade självklart varit spännande att fortsätta att jobba med arenaprojektet. Det är en väldigt stor fråga, men ibland måste man välja, säger Hessel.

Även kring hur läget är där just nu är den avgående klubbdirektören förtegen.

Men Sporten har uppgifter som gör gällande att Gävle kommun är i slutfasen med att sammanställa fem olika förslag som i slutet av september ska hanteras i samråd med olika instanser, länsstyrelsen, GIF, Fastpartner och andra berörda.

Sedan ska ett förslag plockas fram för att färdigställas och planeras in i en detaljplan över området.

Ett av förslagen är att ingenting ska göras. Ett annat, och det är det enda som Gefle IF och Fastpartner anser tänkbart, innehåller bland annat följande:

Den befintliga läktaren rivs, och byggs sedan upp som en kuliss mot Kungsbäcksvägen mitt i den moderna arenan. Hela arenan vrids lite och flyttas närmare Silvanum. Samtidigt byggs ett hotell på kortsidan mot konserthuset.

Länsstyrelsen har dock redan föreslagit att Strömvallens läktare ska byggnadsminnesförklaras, och därmed inte bör rivas eller flyttas.

Vem kommer att driva arenaprojektet vidare nu?

 

– Jag har varit ytterst ansvarig hela tiden. Sedan är det ju olika detaljer i arenaprojektet som fördelas på många personer. Men om du vill ha en huvudansvarig så är det jag, säger Leif Lindstrand.

Mer läsning

Annons