Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olssons beröm: Bästa matchen på år och dag

Pelle Olsson är vanligtvis inte mannen av stora ord.
När Gefle IF besegrade Elfsborg och tränar-Olsson fick frågan hur bra lagets insats var så fick han bläddra långt tillbaka i minnet.
– Örebro borta och AIK borta den här säsongen var riktigt bra. Men sett till helheten är nog det här den bästa matchen vi har gjort de senaste två säsongerna.

Annons

Det är klart att han ska vara nöjd. Elfsborg är dessutom ingen dussinlag utan har på pappret den starkaste truppen i allsvenskan. Trots att Anders Svensson, Martin Ericsson och Jon Jönsson saknades var det ändå ett imponerande gäng som sprang in på Strömvallen.

– 60–40 i bollinnehav och några fler avslut från deras sida. Så brukar det ju se ut när vi har mött Elfsborg. Men jag tycker det var en jämnare match än vanligt. Jag är otroligt nöjd med lagets insats och med resultatet.

Speciellt första halvlek var Pelle belåten med.

– Vi var tunga och har ett bra självförtroende just nu. I försvarsspelet gör alla rätt saker och spelarna klarar av att slå korta passningar till varandra i eget straffområde.

Enda missräkningen var väl att James Frempong gjorde illa sig minuten före pausvilan och fick kliva av.

– En bristning. Tyvärr blir han borta några veckor framöver, sa Olsson.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund var inte heller se med berömmet till Gefle.

– Vi möter ett mycket bra lag som är riktigt tunga. I första halvlek kunde dom ställa om lite för enkelt på oss. Annars tycker jag det var en mycket jämn och tät fotbollsmatch som kunde ha slutat hur som helst.

Han gillade inte sättet som GIF:s ledningsmål kom till på.

– En stor kommunikationsmiss där vi har bollen i ägo men slarvar. Det kändes fruktansvärt onödigt, sa Haglund.

Elfsborg hade givetvis några bra kvitteringschanser. Oscar Hiljemark hade en kanon i stolpen och Lasse Nilsson hade till och med en boll i nätet som dock blev bortdömt på grund av offside. Det var på returen på en tung frispark som assisterande domaren ansåg att Nilsson var i offsideposition.

– Ett mycket tveksamt domslut. Det känns som om Lasse går direkt på målet när frisparken passerar honom och jag har svårt att se att han kan ha varit offside. Men det är som det är, avslutade Haglund.

Mer läsning

Annons