Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operation väntar för Jonathan Hellström

Landslagsläkaren Anders Valentin ska få Jonathan Hellström hel igen. Preliminärt datum för höftoperation: 26 november.
– Om allt går som det ska kan jag köra igång för fullt redan i januari, säger GIF:s 20-årige vänsterback hoppfullt.

Annons

I måndags var Gefle IF:s Jonathan Hellström i Stockholm för att besöka svenska landslagets läkare Anders Valentin.

Det blev ett lyckat möte.

Hellström har fått klartecken för operation av sin skadade höftled. Det mesta lutar åt att operationen kommer att genomföras den 26 november.

– Det känns kanon. Vi pratade om hur länge jag har varit skadad och kollade om det var möjligt att göra en operation. Han ska vara väldigt duktig på att hantera just den här typen av problem och det ska inte vara någon riskfylld operation, berättar Jonathan Hellström.

Det är i höftleden skadan sitter, men smärtan letar sig till ljumsken. Förhoppningsvis ska Hellström vara kvitt problemen inom ett par månader.

– Efter operationen blir det väl en till två veckor på kryckor. Det ska tydligen inte vara så lång rehabiliteringsperiod efter operationen, om allt går som det ska kan jag köra igång för fullt redan i januari, säger Jonathan.

Vid ett flertal tillfällen tidigare under säsongen har magnetkameraundersökningar på skadans omfattning gjorts. Nu har flera olika experter inom området, bland annat Jan Ekstrand (professor i idrottsmedicin) och Anders Valentin, undersökt Hellström och framtiden ser helt plötsligt väldigt ljus ut.

– När rörligheten i höften är så pass inskränkt, blir det indirekt ett problem för ljumsken. Höftleden är en väldigt komplicerad led och det är svårt att få några bra bilder via magnetkameraundersökningar. Egentligen vet man inte vad som är fel förrän man har varit inne i höften. Men både Jan Ekstrand och Anders Valentin har stor erfarenhet av att behandla såna här skador och det känns som att Jonathan är i trygga händer. Förhoppningsvis kommer problemen att försvinna efter operationen. När rörligheten ökar kommer all muskulatur att fungera mycket bättre. Vi kan inte göra så mycket mer nu, säger GIF:s fysioterapeut Johan Holmström.

Mer läsning

Annons