Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oremo gav svar på tal

Först gjorde han Gefle IF:s båda mål på sin gamla klubb Söderhamn. Sedan passade Johan Oremo själv på att uttala sig för första gången sedan rykten placerat honom i Malmö FF. – Jag har inte ens pratat med dem. Jag inte vem som sprider ut sånt där, sa han.

Annons

Gefle IF laddade inför den allsvenska omstarten på onsdag med att besegra division 2-laget Söderhamn med 2–0 i gårdagens träningsmatch.

Johan Oremo, som i början av veckan av olika media sades vara klar för Malmö FF, gjorde båda målen och visade att målformen är på väg.

– Det var kul att göra mål. Hoppas det kommer fler i serien också, menade Oremo som nu med egna ord tillbakavisade det rykte som placerat honom i Malmö FF.

– Jag vet inte vart allt kommer i från. Det ligger ingen grund i det där, jag har inte ens pratat med Malmö och är absolut inte klar för dem. Läget är precis som det var förra året. Kommer det in något anbud från någon klubb får man titta på det och fundera, men just nu är det Gefle som gäller.

– Jag försöker koppla bort det, men självklart märker man av det. Fast på ett sätt är det ju bra att vara uppmärksammad också.

I går var det hans gamla klubbkamrater i Söderhamn som gav Oremo all uppmärksamhet. Men två gånger lyckades GIF-forwarden slita sig loss från bevakningen och hitta rätt.

I den 17:e minuten nickade en hemmaspelare Jonas Lanttos inspel från vänster i egen stolpe och Johan Oremo kunde skjuta in returen.

Tio minuter senare kontrade GIF efter Söderhamns första hörna. Yannick Bapupa satte en snygg crossboll över till Hasse Berggren och denne kunde enkelt passa in till Oremo som gjorde sitt och GIF:s andra mål.

Ett mål som också kom att bli matchens sista. Men självklart skulle Gefle ha gjort fler. Hasse Berggren missade till exempel öppet mål från fem meter – han sköt över – och hemmamålvakten Emil Hedvall gjorde några riktigt svettiga räddningar för att hålla siffrorna nere.

– Han var riktigt duktig, berömde också GIF-tränaren Pelle Olsson som var halvnöjd efteråt.

– I första halvlek håller vi ett bra tempo och löper rätt. I andra halvlek var det sämre.

– Ja, det är klart det påverkar när man byter så många, men jag ska inte skylla på det heller.

Johan Oremo, som varit sjuk i början på veckan, fick dock spela 90 minuter.

– Det var bra att få en hel match eftersom jag inte kunde spela mot AIK. Det kändes okej och nu siktar vi på Kalmar på onsdag, vi hade en negativ vårsäsong och mycket emot oss och inte alls samma flyt i viktiga matcher som i fjol. Jag hoppas det vänder nu när det börjar igen.

Mer läsning

Annons