Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oremo om nya anfallspartnern: "Han är som gubben i lådan"

/

Han gjorde mål direkt i allsvenskan för Gefle IF – och var ett av få glädjeämnen i premiären mot Helsingborg.
Nu spelar Simon Skrabb sitt första Norrlandsderby.
– Jag gillar såna matcher, men hade faktiskt inte koll på att det var ett derby, säger han.

Annons

Det är väl inte fotbollsvärldens hetaste derby direkt, och det geografiska avståndet mellan Gävle och Sundsvall på 21 mil gör det tveksamt om det ens borde få kallas för just derby. Men GIF-uppgörelserna har alltid gällt titeln "bäst i Norrland", även om Östersund säkert vill göra anspråk på det i år.

LÄS ÄVEN: Här är de tidigare Slagen om Norrland nr 1 till 10

Gefletränaren Roger Sandberg medger att det är något han använder sig av i snacket inför matchen.

– Det är något jag försöker trycker på, det finns ändå en viss rivalitet som vi kan använda oss av i form av extra tändvätska, säger han.

Simon Skrabb var inte medveten om att det fanns en extra laddning klubbarna emellan förrän han upplystes av sina lagkamrater om det. I Åtvidaberg var det Norrköping som var den stora rivalen, och hemma i Finland heter FF Jaros stora antagonist i Österbotten VPS från Vasa även om de spelar i olika serier nu.

– Dom matcherna är jag uppvuxen med, det var alltid heta möten. I Åtvidaberg var det lillebror mot storebror, här är det betydligt jämnare mellan lagen och klubbarna. Men jag gillar såna matcher, jag gillar när det är lite spänt och hårdare ute på plan.

Trots att Dioh Williams nu är tillbaka i GIF-truppen efter landslagsuppdrag lär Simon Skrabb fortsätta tillsammans med Johan Oremo på topp.

Följ matchen via vår direktrapport här

– Dom är relativt lika tycker jag, båda två är lite gubben i lådan och man vet aldrig riktigt vad de ska hitta på. Det tar tid att hitta samspelet och Simon vill både hitta utrymmet framför backlinjen samtidigt som han gillar att gå i djupled. Men det tar sig, det blir bättre och bättre för varje match, säger Johan Oremo.

Gefle IF hade inte förlorat en tävlingsmatch mot Sundsvall sedan 1999 när man så åkte på en förlust i höstas – och paradoxalt nog samtidigt säkrade nytt allsvenskt kontrakt.

– Sundsvall är ett bollskickligt lag som vill spela anfallsspel, vi måste vara noggranna i vårt presspel och ha tålamod i vår egen bollhållning, säger Simon Skrabb, nöjd med att nollan i nya klubben sprack redan i första matchen.

– Mål och poäng är viktigt för en anfallare så det är klart att det känns skönt att börja så.

SE ÄVEN: Taktikexperten Andreas Dahlén visar: Så ska Gefle IF få stopp på Sundsvall

Mer läsning

Annons