Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oremo osynlig i debuten med Djurgården

Det blev ingen succédebut för Johan Oremo i sin nya klubb Djurgården. Trots en plats i startelvan var han stundtals helt osynlig i bortamatchen mot Trelleborg. – Det blev mycket springa, säger Oremo som fick se sitt lag tappa segern i den 92:a minuten då skånelaget kvitterade till 1–1 efter en tveksamt dömd frispark.

Annons

Djurgården, med tre raka förluster i bagaget, ville addera ett skarpare målskytte till laget och värvade Johan Oremo – som direkt tog plats i startelvan och spelade sedan hela matchen för stockholmsklubben.

Någon succé blev det dock inte.

Oremo kom aldrig riktigt in i matchen och hade ytterst få bollkontakter. Däremot jagade han motspelarna i vanlig ordning, precis som man var van vid att se honom i GIF-tröjan. Men djupledslöpningarna var dock alldeles för få.

– Det blev mycket springa och stressa, sa Oremo till PPV efter matchen.

Men han skulle inte helt sakna målchanser. En bit in i andra halvlek fick han sin stora chans efter att ytterbacken Jan Taur lyft in ett inlägg till Oremos anfallskollega Mikael Dahlberg som i sin tur nickade bollen vidare in mot Oremo som fick ett helt öppet mål. Men Oremo nådde dock aldrig bollen i nickduellen med en Trelleborgförsvarare och målskyttet uteblev.

Djurgården hade ledningen under största delen av matchen sedan Mathias Jonson sött in ledningsmålet tidigt i första halvlek.

Men på tilläggstid chockades Johan Oremo och hans nya lagkamrater efter att Trelleborg skjutit in kvitteringen till 1–1 efter en tveksamt dömd frispark.

– Snöpligt, tyckte Oremo. Frisparken kändes billig.

Han var annars nöjd med omgivningen och samarbetet med Mikael Dahlberg.

– Jag trivs med att spela med honom. Det blir lite mer offensivt här än i Gefle och det är lite ovant.

Mer läsning

Annons