Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oremos mål hjälpte inte för GIF

Förhoppningen för Gefle IF var att spela vidare i cupen nästa helg.
Efter 2–1-förlusten mot Örebro blir det en träningsmatch mot Djurgården i stället.
– Vi är oerhört besvikna på den här insatsen. Vi hade förväntat oss mycket mer, säger tränaren Roger Sandberg.

Annons

Det blåste och var besvärligt på Behrn Arena på söndagseftermiddagen när ÖSK och GIF möttes i en ren gruppfinal. Det hade räckt med oavgjort för att gästrikarna skulle ta sig vidare.

Men både spel- och resultatmässigt gick det inte Gefles väg.

– Vi kom inte alls upp i den nivå vi hade önskat och alla är besvikna just nu. Vi förlorade alldeles för många dueller i första halvlek och för hela tiden jaga. Det är aldrig bra på bortaplan mot ett så pass bra lag som Örebro, fortsätter Sandberg.

Hemmalaget vaskade fram de bästa chanserna i första halvlek med ett par tre skott från distans som GIF-målvakten Emil Hedvall fick göra några fina räddningar på. Men på Nordin Gerzics frispark i den 43:e minuten kunde han inte göra någonting. Bollen slank visserligen in i Hedvalls hörn men skottet var hårt och välplacerat.

Fem minuter in på andra halvlek kom kvitteringen då Johan Oremo nickade in Johan Bertilssons frispark som lyrades in i straffområdet. Ett mål som fick ännu mer fart på Örebro som efter det hade sin bästa period i matchen.

– Efter allt jagande blev vi trötta, slitna och orkade inte. VI var inte tillräckligt bra i den här matchen helt enkelt, säger Sandberg som varken var nöjd med försvars- eller anfallsspelet.

– Det sitter ihop. Vi hade problem att försvara oss och fick sedan aldrig chansen att starta några anfall.

Just försvarsagerandet vid Örebros 2–1 mål efter precis en timme är en sådan sak. Det gick alldeles för lätt att brodera sig igenom GIF:s högerförsvar innan Daniel Gustafsson kunde sätta dit målet som skickade Örebro vidare i cupen.

– Det är min uppfattning också även om jag gärna vill se den sekvensen på dvd:n. Det anfallet kom inte som någon överraskning heller utan vi hade pratat om det innan.

Sista tio minuterna försökte GIF komma högre upp i banan och fixade fram några halvfarliga chanser där Johan Bertilsson hade en lyftning som ÖSK-målvakten fick tippa till hörna som den farligaste. Dioh Williams kom in och fick speltid för första gången den här våren och även Jens Portin fick speltid.

Sanningen att säga så var Örebro betydligt närmare 3–1 då laget fick en straff med några minuter kvar att spela sedan danske mittbacken Martin Rauschenberg något klumpigt fällt en motståndare. Straffen från Kalle Holmberg räddade dock Emil Hedvall mycket bra vid ena stolpen.

Nu väntar en träningsmatch mot Djurgården nästa helg.

– Det fanns en överenskommelse med det lag av Djurgården och Norrköping som åkte ur den gruppen och det lag som försvann från vår grupp. Men vi hade förstås mycket hellre fortsatt och spela i cupen, avslutar Sandberg.

Mer läsning

Annons