Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orlov kan missa GIF:s nästa ödesmatch

Gefle IF har fått vind i seglen – men störs av skador på offensiva spelare.
Både Jakob Orlov och James Frempong riskerar att missa morgondagens bortamöte med Örebro.

Annons

Segern mot Brommapojkarna i söndags gjorde att GIF lämnade över jumboplatsen till just BP. Vid ny vinst i morgon passerar man både Åtvidaberg på kvalplatsen och minst ett ytterligare lag och hamnar därmed på rätt sida om alla möjliga streck i bottenskiktet av tabellen.

Tabelltrean Örebro på bortaplan blir dock en tuff uppgift – inte minst med tanke på att GIF troligen kommer till spel utan anfallaren Jakob Orlov, som fick en smäll mot BP och tvingades utgå tidigt. Orlov tränade inte i går och tränar förmodligen inte heller i dag.

– Han vet inte själv om han fick en smäll eller om det drog till. Det finns i alla fall inget som tyder på en bristning, säger GIF-naprapaten Fredrik Wallström lugnande, men tillägger:

– Han har fått en blödning högt upp på låret. Innan den akuta fasen är över vet vi inte hur länge han blir borta. Det är i alla fall inte uteslutet att han kan vara med mot Örebro.

Den akuta fasen anses vara över i eftermiddag, först då kan man göra en bedömning om Orlov kan spela i morgon eller inte.

För James Frempong ser det något ljusare ut. Nyförvärvet från just Örebro utgick i slutet av BP-matchen efter en smäll på knät – samma som han haft problem med tidigare – som gav starkare och starkare smärtor efterhand. Frempong fanns dock med på gårdagens lätta träning och Wallström säger att det nog inte ska vara någon fara för morgondagens match.

Kvar på skadelistan är mittfältaren Öyvind Gram, som åter har problem med en magmuskel, samt vänsterbacken Sebastian Senatore som skadade sig i en match med U-laget förra veckan. I hans fall rör det sig om ett muskelfäste i magtrakten som är överansträngt.

– Han kunde knappt jogga i helgen men sa att det kändes bättre i dag (läs i går). Onsdagsmatchen är tveksam, sedan får man se de närmaste dagarna, säger Fredrik Wallström om Senatore.

Mer läsning

Annons