Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orlov till salu – men Gefle kommer inte hugga

/

Tiden i Norge har inte blivit som tänkt för Jakob Orlov – som nu uppges vara till salu.
Men någon flytt till Gefle är inte aktuell.
– Det är inte realistiskt, säger sportchef Hasse Berggren.

Annons

Inför förra säsongen flyttade Jakob Orlov från Gefle till norska Brann. Klubben storsatsade med svenske tränaren Rikard Norling vid rodret, men trots nio mål av Gefles förre målkung åkte klubben ur Tippeligan.

Den här säsongen har Norling fått sparken, Brann har bytt spelsystem och Orlov har brottats med skador. Hittills har han svarat för fyra mål på nio matcher, men den senaste tiden har Orlov varit utanför startelvan. Nu kan anfallaren vara på väg bort.

– Får de ett bud på Orlov kommer de att värdera det noggrant, säger agenten Per Jonsson till Matchdax och fortsätter:

– Det är intressant för honom med klubbar i både Sverige, Danmark och Norge. Det är Tippeligaeklubbar som är på honom och vill låna honom och hitta en lösning. Det är klubbar högre upp i systemet som vill ha honom.

Med en skadad Johan Oremo kanske Gefles supportrar hoppas på en återkomst – men det är inte aktuellt. Gefle kan varken matcha lön eller övergångssumma.

– Jag vet vad vi sålde honom för och Brann vill säkert hämta hem bra med pengar. Det är inte realistiskt, säger Hasse Berggren.

Gefle är på jakt efter en ny målvakt efter Sasa Sjanics skadeproblem. Men en ny anfallare som kan ersätta Johan Oremo finns inte på kartan.

– Vi letar inte efter forwards. Vi tror på dom vi har.

Mer läsning

Annons