Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 100 omhändertagna efter derby

Ett våldsamt upplopp bröt ut efter fotbollsderbyt mellan AIK och Djurgården på måndagskvällen. Flera poliser skadades och polisen beslutade att köra iväg drygt 20 personer med buss från Tele 2 Arena i Stockholm.

Annons

– En polis har fått en armskada och andra är lindrigt skadade. Vem som gjort vad får utredas senare. Man har filmat och fotat på platsen, säger polisens presstalesperson Lars Byström.

Bråken fortsatte sedan senare inne i de centrala delarna av Stockholm.

– Vi fick ett par större grupperingar inne i citykärnan, de sökte konfrontation med varandra. Där har vi omhändertagit 100 personer som vi kommer att avlägsna, säger Byström till Radioporten.

De omhändertagna kommer att bussas ut till olika platser i Stockholm. Två personer uppges ha gripits för våld mot tjänsteman.

Före matchen hade ett flygblad cirkulerat, där krogarna runt Medborgarplatsen på Södermalm uppmanades att inte servera AIK:are. Flygbladet är undertecknat av styrelsen för Hammarby-anhängarna i Bajen fans, skriver dn.se.

Enligt flygbladet är Medborgarplatsen ett speciellt område för hammarbyare och krogägare som serverar AIK:are varnades för att de bidrar till en dålig framtida relation till Bajenfans.

Mer läsning

Annons