Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa Senatore har fått tillbaka glöden igen

För Sebastian Senatore, 25, är Cypernlägret viktigare än för de flesta.

Tur då att dottern Isabella visade prov på god punktlighet när hon anlände till jordelivet.

– Hade hon kommit några dagar senare hade jag inte kunnat åka, säger en lycklig men omtumlad nybliven pappa.

Annons

Gefle IF:s spelare kom till den cypriotiska turistorten Ayia Napa kring lunch i går svensk tid. Nu väntar en vecka med två träningar om dagen och dessutom två viktiga matcher där tränaren Pelle Olsson vill få viktiga svar inför den allsvenska starten om mindre än en månad.

För vänsterbacken Sebastian Senatore är lägret snudd på avgörande för hur säsongen kommer att bli.

Han opererade höften direkt efter att fjolårssäsongen tog slut och har än så länge inte deltagit i träningarna tillsammans med laget, än mindre spelat någon match.

Därför var det med skräckblandad förtjusning han tog emot barnmorskans besked – hans och flickvännen Beatrices första barn förväntades knacka till porten mot livet den 4 mars, bara tre dagar före avfärd till Cypern.

– Hade hon kommit på den dagen hade det blivit väl tajt. Nu kom hon två dagar tidigare – men man vet ju att förstföderskor ofta går över tiden, säger Sebastian Senatore, som numera är stolt och tacksam far till Isabella.

Vistelsen på Medelhavsön ser han som en nystart efter den tunga fjolårssäsongen. Det var i en U20-match borta mot IFK Göteborg under sensommaren som det högg till i magen för första gången. Därefter hade han svårt att göra sig själv rättvisa på planen – men gav trots det inte upp förrän det allsvenska kontraktet var säkrat. Visserligen fick han inte spela mer än en match i allsvenskan i slutskedet, men han tränade på och var redo om hans tjänster skulle behövas.

– Så här med facit i hand – det blev ju operation – kan man tycka och tänka en del om det. Men det var ändå värt det, säger Senatore.

Nu är han på väg tillbaka och planerar att köra för fullt med övriga laget under veckan. Kanske får han även chansen i någon av träningsmatcherna, mot ryska ligalaget FC Torpedo Vladimir eller Mjällby.

Ska han ta en plats i startelvan i premiären borta mot Syrianska den 3 april – och för all del även längre fram – får han ligga i.

Konkurrensen på hans position har nämligen ökat. Dels gjorde finländaren Jens Portin en stark höst i fjol, dels har comebackande Jonathan Hellström imponerat stundtals så här långt på försäsongen.

– Jag vet att ”Jonte” och Jens är bra, men jag har absolut förhoppningar om att slåss om en startplats och ska kämpa allt jag har. Jag tycker dessutom att vi alla tre har olika egenskaper vilket gör att Pelle får många alternativ, säger Senatore, som säger att han har återfått glöden nu när kroppen är fräsch – och som njuter av vetskapen att han nu har en liten familj.

– Det känns underbart. Jag har alltid velat ha barn, så det här känns naturligt för mig.

Fotnot: Det var från början tänkt att GIF skulle möta Dynamo Kievs B- eller U-lag på torsdag. FC Torpedo Vladimir blir dock ett bra motstånd, de är nykomlingar i ryska ligan.

Mer läsning

Annons