Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelle Olsson får sparken från Djurgården – GIF:s kommentar: "Just nu har vi två andra tränare..."

Legendariske GIF-tränaren Pelle Olsson får sparken från Djurgården, det bekräftar klubben på sin hemsida. Betyder det något för krisande Gefle IF? "Han är en god vän till oss alla och det är tråkigt att höra. Men just nu har vi vår egen situation att tänka på" kommenterar sportchef Hasse Berggren.

Annons

Pelle Olsson får sparken från Djurgården.

HÄGERBORN OM OLSSON-SITUATIONEN: "Hasse, ring nu, du har numret!"

Djurgården förlängde nyligen kontraktet med Pelle Olsson. Nu sparkar man honom, efter fem raka förluster.

Frågan är förstås hur ett Gefle IF som ligger sist i allsvenskan och löper stor risk att åka ur hanterar detta?

– Jag förstår att frågan kommer upp. Pelle har gjort oerhört mycket för den här föreningen. Men just nu kan jag inte säga något annat än att vi har två tränare, det är Thomas Andersson och Marcus Bengtsson som leder vårt lag. Vi har 14 matcher kvar och ska försöka klara det här, säger Hasse Berggren.

Men du förstår att Pelle Olsson inte upplevs som ett annat allsvenskt lags tränare, vem som helst – inte minst med tanke på Gefle IF:s tabelläge.

– Jo, det är klart. Men vad Djurgården gör är i det här läget ointressant för oss. Vi har våra egna problem att handskas med.

Samtidigt, ni har skrivit kontrakt med Thomas och Marcus säsongen ut och inte längre än så.

– Ja, och framtiden vet man inte så mycket om. Det går inte att spekulera mer än så. Just nu är det Thomas som leder laget, vad som händer i framtiden...vem vet. Jag vet inte ens om jag får vara kvar själv...

– Vi koncentrerar oss enbart på fredagens match mot Helsingborg borta som är en jätteviktig match för oss, säger Hasse Berggren.

Djurgården skriver på sin hemsida:

"Efter en sportsligt mindre lyckad period har Djurgården Fotboll valt att avsluta avtalet med Pelle Olsson. Formerna för avslutet regleras enligt uppsägningsklausul i befintligt kontrakt".

Pelle Olsson lämnade sin roll som sportchef och tränare i Gefle IF för Djurgården 2014.

Lördagen den 27 augusti möts för övrigt Djurgården och Gefle IF på Tele 2 Arena.

Mer läsning

Annons