Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelle Olsson om att bli sparkad – och om framtiden: "Naturligtvis skulle jag aldrig stänga dörren till Gefle IF"

På onsdagen tvingades Pelle Olsson bort från Djurgården. Nu berättar han om känslorna – och om sina tankar kring en comeback i Gefle IF. "Naturligtvis skulle jag aldrig stänga dörren till GIF. Men just nu tycker jag att Thomas och Marcus ska få jobba i lugn och ro", säger han till Sporten.

Annons

– Jag har varit allsvensk tränare i 368 omgångar i följd, säger Pelle Olsson dagen efter beskedet att han inte får fortsätta i Djurgården.

– Jag har aldrig fått sparken på det här sättet förr, men jag har levt länge i den här miljön och har sett hur det gått för andra tränare under åren. Efter förlusten mot Sundsvall hemma blev supportertrycket väldigt hårt. Och när vi sedan förlorade mot Kalmar – då förstod jag vartåt det lutade. Vi har ofta spelat bra men varit väldigt känsliga för motgång i matcherna, förlusterna har satt sina spår. Det krävs mycket för att ledningen ska stå emot i ett sånt läge.

Pelle Olsson har plötsligt inget tränarjobb längre. I en intervju med Sporten berättar han om känslorna kring det – och sina tankar om att någong gång framöver komma tillbaka till Gefle IF.

Hur känns det nu då?

– Ja, man har levt i den här världen 24/7 och den har fullständigt slukat upp en, det finns åtminstone risk att den gör det. Och nu har jag plötsligt ingenting att förhålla mig till. Det är en konstig känsla. Jag funderar på att ta en solresa utomlands nånstans, vi får se. Det är ju så nytt alltihopa än.

Frågan måste ställas direkt, kan du tänka dig att hjälpa Gefle IF försöka klara sig kvar i allsvenskan?

– Just nu är det Thomas och Marcus som tränar GIF och Hasse Berggren är sportchef, de rollerna jag hade i klubben förr. Och ledningen har redan gjort en förändring det här året och jag kan känna att den förändringen är nog. Man måste tänka på spelarna också, och hur förändringar påverkar dem och deras möjlighet att prestera. Thomas och Marcus bör få chansen att jobba i lugn och ro, så känner jag.

Men om Hasse Berggren skulle ringa och fråga, då skulle du inte slänga på luren på en gång...

– Nej, det gör jag aldrig oavsett vem som ringer.

Har ni redan haft nån kontakt?

– Jag fick en massa sms från folk med Gävleanknytning under gårdagen när det här blev klart. Men nej, pratat har vi inte.

Hur känner du rent allmänt kring att komma tillbaka till Gefle IF, oavsett när det blir?

– Självklart kan jag tänka mig det. Varför skulle jag inte vilja jobba där? Djurgården kommer också alltid att ha en plats hos mig, men jag har varit 28 säsonger i Gefle IF. Det är klubben i mitt hjärta. Jag är gävlebo innerst inne. Det är där jag har de flesta av mina vänner. Naturligtvis skulle jag aldrig stänga dörren till Gefle IF.

Hur ser du tillbaka på tiden i Djurgården?

– Jag har blivit en erfarenhet rikare under de två och ett halvt år jag var där och hoppas ha nytta av den i framtiden. De två första åren flöt ju på väldigt lugnt. Men under det senaste halvåret har trycket varit enormt. Jag har funderat kring hur jag skulle klara av att tackla det. Och nu vet jag, jag har inte låtit det påverka min prestation och det är jag väldigt nöjd med. Det har gett mig nyttig lärdom om mig själv.

Du har inget nytt på gång redan nu?

– Nej, som sagt, det här är ju så färskt ännu. Det har knappt hunnit sjunka in. Men Djurgårdens matcher har stämt ovanligt illa med Gefle IF:s den här säsongen, så jag har faktiskt inte haft möjlighet att se GIF spela nåt på Gavlevallen. Så matchen mot Norrköping nästa lördag tänker jag åka och titta på.

HÄGERBORNS TV-TYCK: "Hasse, ring nu, du har numret!"

Mer läsning

Annons