Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Platt fall för GIF-amerikanen

Debuten kunde ha blivit roligare. Däremot kanske vi ska ge amerikanen Ryan Raybould en tid att spela in sig i det betydligt högre tempot som bedrivs i allsvenskan. Men det han visade i 2–0-förlusten mot Djurgården på Stockholms Stadion innebar ingen förstärkning för bottenlaget Gefle IF.

Annons

– Det var väl okej ändå. Jag är van att spela på den här nivån men visst gick det fort därute. Mycket fortare än jag har varit med om nu på ett tag, sammanfattade Ryan.

GIF har använt sig av Andreas Dahlén, Jonathan Hellström och de senaste matcherna Daniel Bernhardsson som vänsterback. I går var det dags för nyförvärvet från Sandvikens IF att få chansen.

Det kändes som om Djurgården hade stenkoll på att det var en nykomling som släppts fram och anföll konsekvent och tufft på sin högerflaj. Den första amerikanen i GIF-historien fick jobba hårt för att freda sin kant och lyckades väl sådär...

– Djurgården är ett jättebra lag och kom med tre-fyra man i anfallet hela tiden. Klart det var jobbigt men fram till målen tycker jag att vi klarade det bra, sa Raybould.

GIF låg rätt i positionerna före pausen och hemmalaget hade inte så många chanser. Men de två snabba målen i andra halvlek fick gästerna att på nytt bli ett jagande och stirrigt lag.

Det var inte GIF-amerikanens fel att målen kom även om han var inblandad i båda.

– Vad ska jag säga? Äh, vid första målen kom han upp bakom mig i en död vinkel och jag ser honom helt enkelt inte. Jag trodde jag hade koll men när bollen studsade ner hann jag inte få bort den.

Det var Jones Kusi Asare som såg situationen och det räckte med en halvskaplig träff från nära håll för att överlista Hugosson. Låt vara att förspelet var rena turen när ett skottförsök efter en hörna blev en perfekt framspelning.

– Lite typiskt för ett lag i motgång. Vi måste jobba på för att vända trenden och jag hoppas jag kan vara med och hjälpa laget ännu bättre nästa gång.

För bättre än så här kan han.

– Ja, det är klart. Tempot är jag van med och det kommer jag in i rätt snart. Det är det taktiska och spelsättet som jag får jobba med. Men det är på väg att sitta också och jag tror och hoppas vi kan visa det redan nästa match. Vi är bra hemma, sa Raybould.

Efter ettan behövde Djurgården bara fyra minuter på sig för att fixa det andra. Nu var det Enrico som var först på en andraboll och med Raybould som närmaste vittne fick han på en bra träff och bollen satt vid Hugossons närmaste stolpe.

– På nytt blev vi stressade när vi hamnade i underläge. I stället för att tänka positivt och peppa varandra tappade vi fokus och det blev en mental uppförsbacke, sa Amadou Jawo.

På nytt var han Gefles överlägset bästa spelare och den som satte hemmaförsvaret i arbete. En pigg första halvlek av Jawo – som för övrigt spelade två U-matcher med just Djurgården förra säsongen – fortsatte i andra.

GIF:s bästa chans i matchen kom efter ett hårt Jawo-skott.

– Det är så typiskt. Jag träffar riktigt bra men får upp bollen en meter i luften och målvakten kan göra en bra räddning. Hade den gått efter marken hade han inte hunnit med, sa Jawo som fortfarande jobbar för att göra sitt andra allsvenska mål.

Nästa chans blir hemma mot Helsingborg nästa tisdag.

Mer läsning

Annons