Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiva vibbar på Gefle IF's första träning: "Konkurrens behövs - det ruskar om"

/
  • Martin Rauschenberg och Kwame
  • Hasse Berggren spelade själv tills han var 38 år. – Det brukar vara snön som ställer till det, inte kylan, säger han.

På grund av kylan som håller Sverige i ett järngrepp fick Gefle IF flytta in premiärträningen. Sporten passade på att ta ett snack med sportchef Hasse Berggren om den nya och gamla truppen, och kylan.

Annons

– Vi fick krypa in i hallen. Nu ska vi bara komma i gång, säger Hasse Berggren om säsongens första träning som alltså fick hållas inomhus.

– I morgon bitti har vi styrka och träning nummer två. Är det så här kallt stannar vi här inne. Vi är vana från andra vintrar men framför allt är det snön som brukar ställa till det.

Det är en stympad trupp som möts på säsongens första träning. Nyförvärvet Simen Rafn spelade fotboll på ledigheten under julen och åkte på en smäll. Det snackas om en knäskada men det ska inte vara något allvarligt och han räknas vara i spel inom kort. Simon Skrabb är kvar i Abu Dhabi med sitt Finland, som för övrigt möter Sverige i dagarna och Tshutshu Tshakasua Wa saknas också på grund av landslagsspel. Nyförvärvet från Sirius, Andreas Andersson, som skadade sig i november, är ännu inte helt spelklar och tränade lätt på sidan av.

Läs också: Nya Gefle IF-stjärnan direkt in i landslaget

Trots de små blessyrerna har Hasse Berggren en mycket positiv känsla för truppen inför den kommande säsongen, både kring de nya och de gamla spelarna.

– Alla de här spelarna (som kommit hit) är unga och det ruskar om de andra som spelat mycket för det behövs lite konkurrens, säger han.

Han tror att blandningen är positiv och känslan var att laget blev komplett när David Fällman valde att stanna kvar i laget.

– David spelade alla matcher förra året. Sen är det samma för David - det gäller för honom att vara på tårna hela tiden. Han är vår lagkapten och hade en bra säsong och han är en bra ledare men han utsätts för konkurrens också, fortsätter Berggren.

– Men det var den sista pusselbiten som föll på plats. Jag kände en väldig tillfredsställelse när han skrev på. Vi har något på gång i laget med de nyförvärv som kommit känner jag.

Han är också glad för att få behålla Jonas Lantto och Johan Oremo, som han anser visar att det finns en trygghet för de spelare som väljer Gefle.

– De är verkligen GIF-spelare. De är kulturbärare och står för något vi är väldigt stolta över. Oremo känner tryggheten här och han vet vad han får här så därför stannar han.

Inte heller tränaren Roger Sandberg fanns på plats. Han fastnade på Arlanda på väg hem från Abu Dhabi där bagaget blev kvar. I stället höll Thomas Andersson i den första träningen. Nu väntar en stegring av träningen för att förbereda laget på de kommande träningsmatcherna, varav den första blir mot Mariehamn.

– Det viktigaste nu är att man inte drar på sig något på de första träningarna. Nu blir det lite lättare pass och så kör de på lite mer i morgon fredag. Sen får de ledigt i helgen (söndag) och sen kör vi på nästa vecka, säger Hasse Berggren.

Läs också: Sportens #100 - bästalista 2015

Läs också om Gefle IF's reaktion när David Fällman bestämde sig för att stanna

I klippet ovan ser du Thomas Anderssons tankar om säsongen.

Mer läsning