Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärglädje – och lite ilska...

1–1 i premiären mot Kalmar fick GIF-spelarna att jubla som om det blivit seger.
Men backen Daniel Theorin var förbannad.
– Jag tycker att han kan lägga skorna på hyllan, säger Theorin om Abiola Daudas misslyckade försök att få straff.

Annons

Theorin är normalt inte, enligt egen utsago i alla fall, den typen av spelare som drar på sig frisparkar och straffar i onödan.

I går var han inblandad i två straffsituationer. Den första, i 19:e minuten, fick domare Daniel Stålhammar att blåsa i visselpipan, varpå landslagsmannen Rasmus Elm säkert satte 0–1 bakom Mattias Hugosson.

Den gången var det Lourival Assis som stöp i backen sedan Theorin försökt sparka undan bollen men träffat ett ben i stället.

– Jag har inte sett bilderna, så jag kan inte svära mig fri. Men det kändes väldigt tveksamt direkt efter. Jag tycker att han ramlar jäkligt lätt och det är väl klart att han tar chansen, säger Theorin.

Gefle IF ryckte upp sig efter den chocken, tog väl inte direkt över – men fick i alla fall tillräckligt att säga till om efter paus. Efter Hasse Berggrens kvittering i 63:e minuten kom dock fler tillfällen för Kalmarspelarna att ramla över GIF-ben i straffområdet.

Först trillade Jimmie Augustsson i närkamp med Theorins mittbackskollega Omar Jawo. Stålhammar friade.

– Grabbarna säger att det var mer straff än den i första halvlek, men det är svårt att se när man är mitt uppe i det, säger Theorin.

Kort därefter, i 73:e minuten, fick han på nära håll se hur inbytte Abiola Dauda föll handlöst. Stålhammar friade igen – och Theorin skällde ut nigerianen efter noter.

– Jag tycker att det är solklart att han filmar. Det är så löjligt, att försöka sådär när de redan har fått en straff. Jag tycker att han kan lägga skorna på hyllan, rasar han.

När ilskan lagt sig kunde Daniel Theorin ändå kosta på sig ett leende, hyfsat nöjd med premiärpoängen trots allt.

– Starkt att komma ikapp efter 0–1. Kalmar är ett bra lag, men vi gjorde en jäkligt bra match. Jag tycker att vi är bättre i andra halvlek, säger Theorin.

Fast utan Hasse Berggren hade det nog inte blivit någon poäng. I fjol väntade anfallsveteranen till fjärde omgången innan han spräckte nollan – i år dröjde det bara en dryg halvlek.

Amadou Jawo fixade frisparken just utanför straffområdesgränsen och Berggren drog på.

– Jag fick rätt bra träff, men bollen tog på en Kalmarspelare. Som tur var fick jag ned den rätt bra och drog till med vänstern. Otroligt skönt att se den segla in i hörnet, säger Berggren, som gjorde elva mål i fjol och gärna överträffar den siffran.

Han hade fler lägen också, bland annat när han missade Daniel Bernhardssons precisa inlägg med en hårsmån.

– Det kan jag gräma mig över så här efteråt. Men jag är nöjd, det här var bra både för moralen och självförtroendet.

 

Mer läsning

Annons