Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rauschenberg klar för GIF

/
  • Dansken Martin Rauschenberg skrev på för Gefle IF på måndagen.

(NY VERSION) Danske mittbacken Martin Rauschenberg imponerade på träningslägret i Portugal.
På måndagen blev 23-åringen klar för Gefle IF – han har skrivit på ett treårskontrakt.
– Han har gjort ett väldigt bra intryck på oss, säger GIF:s sportchef Hasse Berggren.

Annons

Strax före avresan mot träningslägret i Portugal anslöt den tidigare Esbjergspelaren Martin Rauschenberg till Gefle IF.

Drygt en vecka senare fick han ett kontraktsförslag av klubben – och på måndagskvällen presenterades dansken som GIF:s senaste nyförvärv.

– Han har gjort ett väldigt bra intryck på oss och imponerat hela tiden. Det är en positions- och brytsäker mittback. Han har bra uppspel med både höger och vänster fot och visar, trots sin relativa ungdom, fina ledaregenskaper, säger Gefle IF:s sportchef Hasse Berggren.

Martin Rauschenbergs påskrift är den sista i GIF inför årets allsvenska – det är i alla fall utgångsbudet, enligt Hasse Berggren.

– För stunden är vi färdiga. Vi har fyllt ut alla positioner och i nuläget sitter vi nöjda i båten, sedan kan det ändras om det finns utrymme längre fram, säger Hasse och tillägger:

– Vi har inte så mycket pengar att röra oss med.

Hur ser du på truppens slagstyrka i nuläget?

– Jag tycker att det känns jäkligt spännande och jag är väldigt förväntansfull. Vi har tappat Marcus och Simon, men när det gäller Simon såg vi Johan Bertilsson som hans ersättare redan i somras och jag tror att han kommer att göra en väldigt bra säsong. Sedan har vi stora förhoppningar på Erik Olsson som innermittfältare.

GIF har tre renodlade innermittfältare i truppen, där Anders Bååth och Robin Nilsson är ordinarie.

– Sedan kan ju även Oscar Karlsson användas där, poängterar GIF-tränaren Roger Sandberg.

Karlsson provspelade med superettanklubben Ängelholm i slutet på november och hans framtid i GIF är oviss – med tanke på konkurrenssituationen på mittfältet och den lilla mängd speltid han fick förra säsongen.

– Han är fortfarande vår spelare, men samtidigt har vi gett honom tillåtelse att titta på andra alternativ. Hans egen önskan är att få mer speltid, säger Hasse Berggren.

GIF kom hem från Portugal på lördagen och efter dubbla pass under måndagen sammanfattade Roger Sandberg intrycken:

– Det var ett mycket bra träningsläger. Det är alltid vanskligt att åka ut i Europa i januari, men det var fullt godkänt väder, bra planer och bra hotell med gym och rekreationsytor som var jättebra.

Totalt blev det sju fotbollspass och två gympass under träningslägret.

– Vi jobbade med grunderna i vårt spel och det var väl lite mer fokus på anfallsspelet än på försvarsspelet.

Var står ni nu jämfört med samma tidpunkt i fjol?

– Jag tycker att vi är längre fram nu rent fysiskt. Och det känns som att vi har mer ordning i truppen än motsvarande tid förra året, då fanns det fortfarande en del vakanta platser.

Kommande lördag väntar den första träningsmatchen borta mot Sirius.

– Vi kanske inte är hundra procent färdiga för match, men det är bra att få en genomkörare och vi ska jobba hårt för att sätta grunderna i vårt spel. Tanken är att gå runt på många spelare, säger Roger Sandberg.

Anfallarna Dioh Williams och Tshutshu Tshakasua Wa Tshakasua har ljumskproblem, men åtminstone Williams ska kunna spela på lördag.

Mer läsning

Annons