Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så många chanser – så få mål

/
  • Johan Oremo suckar efter 0–0 mot Halmstad. Inte så konstigt. GIF körde över sin motståndare, men lyckades inte förvalta alla målchanser laget skapade.

20 avslut, 18 hörnor och ett stort spelövertag – men ändå 0–0 mot Halmstad på Strömvallen.
Klart att GIF-spelarna var besvikna efteråt.
– Vi var värda mer än en poäng, säger Jacob Ericsson.

Annons

Att yttern från Örgryte har kommit in bra i sin nya klubb är ingen överdrift. Den vindsnabbe värmlänningen har imponerat i samtliga allsvenska matcher den här säsongen.

Mot Halmstad var 21-åringen ett ständigt hot på sin vänsterkant med sin snabbhet.

– Det känns väldigt bra. Jag trivs på kanten och försöker utmana hela tiden. I den här matchen fick jag mycket boll och kunde utnyttja min fart. Men tyvärr gav det inte tillräckligt mycket utdelning, säger Ericsson.

GIF hade spelövertaget under hela matchen – och chanserna radades upp. När domaren hade satt pipan i munnen och blåst av hade hemmalaget skapat 20 avslut och 18 hörnor.

Men något mål blev det inte.

– Nu direkt efter matchen är man rätt besviken. Vi var värda alla poäng i dag. Vi spelade med ett stort självförtroende och skapade otroligt mycket. Det borde ha resulterat i tre poäng, summerar Ericsson.

Har du någonsin i din karriär varit med om att skapa så många hörnor i en och samma match?

– Nä, aldrig. Det var riktigt många alltså, men surt att vi inte lyckades få in bollen bara.

Ni skapade otroligt mycket, men fick ingen utdelning. Hur gick snacket under matchen?

– Vi sa att vi bara skulle köra på. Vi spelade så pass bra att det inte var någon idé att ändra på något. Klart att man hade känslan att målet skulle komma, men i dag gjorde det inte det. Det var surt.

David Fällman, som i år får gå upp på hörnorna, ger sin syn på att GIF inte lyckades förvalta någon av de 18 hörnorna.

– Det är helt stört. Vi skulle givetvis ha förvaltat dem på ett bättre sätt. Jag tycker att vi inte är dåliga på något sätt. Jag tycker vi är heta i straffområdet. Bollen ville helt enkelt inte in i dag, säger han.

Hur besviken är man efter en sån här match?

– När man har ett så här stort övertag borde man vinna matchen. Just nu känns det som att vi förlorade två poäng. Samtidigt ska vi inte glömma att vi hade kunnat bli rånade på alla poängen.

För i slutminuterna hade Halmstads anfallare Shkodran Maholli ett ypperligt läge att göra 1–0.

– Det hade varit lite typiskt för en sån här match – att man får en i baken. Men Hedvall gjorde en makalös räddning, säger Fällman, som kunde glädjas över spelet.

– Vi spelade otroligt bra. Vi har en grym variation och hotade från alla möjliga håll. Vi gör grymma val när vi har bollen, och det ledde till långa anfall och många heta skottlägen. Det är exakt så här vi ska fortsätta spela.

Är ni ett mer spelande lag i år?

– Det tycker jag. Vi har pratat mycket om att ha en stor variation i spelet. Vi vill ha fler alternativ där ute. Den här matchen tycker jag är ett facit på hur vi vill spela. Det enda som saknades var målen...

Mer läsning

Annons