Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska fansen bli fler i nya arenan

/

För Gefle IF blir arenan ett lyft – så också för supportrarna.
Sky Blues hoppas att Gavlevallen ska locka mer folk till klacken.
– Arenan gynnar oss, vi kommer höras bättre och skapa bättre stämning, säger Erik Linderdahl i supporterklubben.

Annons

21-årige Erik Linderdahl, vice ordförande i Sky Blues, har stått på Strömvallens läktare under hela sin uppväxt och ser fram emot det nya.

– Alla har gått och väntat på det här, och det märks redan, vi har fått fler medlemmar under våren. Det man kommer sakna från Strömvallen är väl positionen, att vi stått vid mittlinjen. Men nu får vi en helt egen sektion på kortsidan och det blir nog bra. Då får vi dit dom som verkligen vill sjunga och höras.

Sky Blues, som laddat upp med flaggor och banderoller, står på kortsidan som vetter mot Gavlerinken, och på motsatt sida bortaklacken, som blir röststark i premiären. Sundsvall har fått 640 biljetter och fansen åker i bussar både från Sundsvall och Stockholm för att stötta sitt lag.

– Det är alltid speciellt att möta Sundsvall, vi vill ha dem i allsvenskan, det är inte samma sak med Stockholmslagen. Det är en annan derbykänsla mot Sundsvall, säger Erik Linderdahl och menar att det blir två matcher – en på planen och en på läktaren.

– Jag tror vi vinner båda två. Vi brukar höras bra, även om vi inte är så många, och nu blir akustiken bättre än på Strömvallen. Ljudet försvinner inte på samma sätt och det gör att stämningen kommer bli bättre. Gefles publik är inte känd för att sjunga med direkt, men kanske kan det bli lite roligare nu.

Det blir också premiär för Gefle IF:s nya inmarschlåt, som ersätter DiLevas "Vi har bara varandra". Linda Sahlbergs "För dig står jag kvar" spelas nu i stället för första gången inför en GIF-match.

Mer läsning

Annons