Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska GIF stoppa Goitom

/
  • Martin Rauschenberg har imponerat under sin första säsong i allsvenskan. Nu ska den danske mittbacken stoppa allsvenskans hetaste spelare – Henok Goitom.

David Fällman och Martin Rauschenberg trivs mycket bra ihop.
Nu ska duon stoppa ett av allsvenskans hetaste anfallspar.
– Dom är väldigt formstarka, men vi ska se till att de inte får för mycket tid där ute, säger den danske mittbacken inför mötet med AIK.

Annons

Vi pratar givetvis om Henok Goitom och Mohamed Bangura. Anfallsparet har storspelat och är en av anledningarna till att Stockholmslaget nu bara har två poäng upp till serieledande Göteborg.

Goitom delar ledningen i skytteligan tillsammans med Norrköpings Emir Kujovic på 13 mål – och när GIF förlorade med 3–1 på Friends Arena i april gjorde han det viktiga 2–1-målet i slutet av matchen.

– AIK är ett väldigt bra lag och spelar väldigt rakt och direkt. De gör mycket mål – mycket tack vare att Goitom är formstark. Han och Bangura samarbetar väldigt bra där ute för tillfället, säger GIF:s mittback Martin Rauschenberg.

Nu står GIF:s mittbackspar Rauschenberg och Fällman inför en tuff uppgift – men långt ifrån omöjlig.

– Jag tror vi har stora chanser att vinna. AIK är inget omöjligt lag för oss. Det tyckte jag att vi visade när vi mötte dem senast. De gjorde två sena mål då, säger dansken.

Hur stoppar ni dem?

– Det är inte bara jag och Fällman som ska göra det. Hela laget måste se till att dom där uppe inte ska få så många bollar att jobba på. Vi måste vara tårna hela tiden.

Fällman:

– AIK spelar enklare än vad dom har gjort tidigare. De försöker söka Goitom och Bangura rätt tidigt och därifrån skapa chanser. Ser vi på Goitom så är han väldigt bra på att förbereda sig när bollen kommer upp till honom. Han försöker hela tiden skaffa sig ett bättre utgångsläge än oss backar. Han använder sig ofta av småknep och därför rätt jobbig att möta.

Dansken Martin Rauschenberg värvades som en liten chansning från den isländska klubben Stjarnan inför säsongen. Efter att ha imponerat under provspelsveckorna skrev GIF ett treårskontrakt med honom.

Roger Sandberg är imponerad över 23-åringens framfart den här säsongen.

– Jag tyckte vi såg en stor potential redan efter den första veckan. Han har gjort det väldigt bra. Det jag försöker säga till honom är att han inte ska nöja sig på något sätt. Jag tror att det finns ytterligare potential i honom och jag försöker ligga på honom på träningarna, att han ska pusha sig själv ännu mer. Han har väldigt många goda egenskaper som gör att han kan ta stora steg i framtiden.

Vilka är Martins främsta egenskaper?

– Han är väldigt bred. Han har egentligen inga svagheter. Han är positionssäker, stor och stark – men ändå snabb. Han har en funktionell teknik och bra uppspel med både höger och vänster fot.

Rauschenberg är också nöjd med det han hittills har presterat i GIF-tröjan, och ser fram emot att gå in på ett fullsatt Gavlevallen och försöka bryta den fem matchers långa förlustsviten mot AIK.

– Det är dags att vinna mot dem nu, säger han.

LÄS ÄVEN: Bååth skadad – missar matchen.

Mer läsning

Annons