Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se Djurgårdarens huvudspark mot GIF:s Johan Bertilsson

/
  • Björkströms spark tog turligt nog i ögonbrynet och Bertilsson klarade sig förhållandevis bra.

Djurgårdens Tim Björkström fick in en riktig klocka på GIF:s Johan Bertilsson i måndagsmatchen, men domaren missade det verkliga tjuvnypet.

Annons

Det var i måndags kväll som GIF tog emot Djurgården hemma. När Bertilsson kommer dribblandes på vänsterkanten, redo att göra ett inlägg, stoppades han klumpigt bakifrån av Tim Björkström. Men det verkligt farliga kom direkt efteråt, och borde ha resulterat i rött kort. Björkström fick in en klockren spark i Bertilssons huvud när de båda var liggandes på planen. Nu spekuleras det i om Björkström gjorde det med flit, men det dementeras kraftigt av Gefles tränare, Roger Sandberg.

– Jag har sett bilderna och vi konstaterar att det inte ser vackert ut. Samtidigt ska det sägas att jag har tränat Tim Björkström i flera år och känner honom väl så jag skulle aldrig kunna tro att han gör det med flit. Jag gissar att han försökte hindra Johan från att springa vidare och det tar olyckligt, säger Sandberg.

Det blev alltså inte rött, men ett gult och därmed kunde Björkström fortsätta i matchen som slutade 2-1 till hemmalaget efter två mål av Johan Oremo. Förklaringen till den svagare färgen på det utdelade kortet är troligen att domaren inte såg sparken efteråt.

– Jag tror inte han såg det, kan förstå att det inte var lätt att se så som situationen såg ut, säger Sandberg.

GIF har inga planer på att ta situationen vidare till högre instans. Roger Sandberg tror inte att det skulle ge effekt eftersom domarens bedömning bestämdes utifrån vad han såg av situationen. Bertilsson blev omplåstrad efter situationen men verkar ha klarat sig bra. Han hade inga problem under tisdagsträningen.

– Det var inga problem i dag, han hade tur att det inte tog i ögat eller att det blev en hjärnskakning. Han var mörbultad med blåöga och jack i ögonbrynet, men det kanske gör att han ser ännu snyggare ut.

Ser han tuffare ut nu?

– Ja, han ser så snäll ut och han är så snäll så det kan behövas, säger Sandberg.

Mer läsning

Annons