Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skade- och sjukdomschock även i GIF

Vinterkräksjukan härjar i Brynäs och nu har malarian slagit till hos Gefle IF.

Annons

Yussif Chibsah är hemma i Ghana och har drabbats av den fruktade febersjukdomen.
Dessutom ska Daniel Bernhardsson operera ett ljumsbråck, Olof Mård operera sin fot och reservmålvakten Emil Hedvall har tappat fem-sex kilo efter en mystisk magåkomma.

– Vi har några spelare som kommer att behöva en mjukstart av säsongen, erkänner GIF-tränaren Pelle Olsson.

När Chibsah åkte till Afrika för en dryg månad sedan hade han precis blivit smittad med vattkoppor av sin dotter. Nu har det konstaterats att han fått malaria under vistelsen i hemlandet.

– Jag pratade med Yussif i måndags, då mådde han ändå relativt bra och hade konsulterat en läkare där nere. Det var meningen att han skulle komma hit till Gävle den här veckan – men nu har vi precis bokat om flygbiljetterna till om två veckor.

Det finns olika former av malaria och med olika mediciner så ska det gå relativt fort att bota det som Chibsah har drabbats av. Det är febern som han har som måste försvinna.

– Hans läkare pratade om att behandlingen skulle ta två veckor och jag törs inte uttala mig om hur allvarligt det är. Men det är långt kvar till seriestarten och han är säkert i gång igen om ett tag även om han får ta det lugnt i början, säger GIF-tränaren.

Det är tur att det är offseason just nu då Chibsah inte är den enda spelaren som har problem.

Lagkaptenen Daniel Bernhardsson måste operera sitt ljumskbråck och det kommer att ske i början på nästa vecka. Ett operativt ingrepp krävs också för mittbacken Olof Mård i den fot som höll honom borta från spel första halvan av förra säsongen.

– För Bernhardsson är det ett planerat ingrepp som måste göras och som han har väntat på ett tag. Mård träffade läkaren Leif Swärd och han ville göra en ny operation som också sker till veckan, berättar Olsson.

Det beräknas att de båda GIF-försvararna är tillbaka i träning efter tre-fyra veckor.

Även reservmålvakten Emil Hedvall har haft jobbigt. Han har haft problem med magen en tid och förlorat en hel del i vikt. Vad det är vet man inte riktigt än.

– Emil har gått ner fem-sex kilo och det är förstås inte bra. Jag hoppas att alla kan vara tillbaka så snabbt som möjligt även om de får smyga igång säsongen, säger Olsson.

GIF startar sin försäsong på fredag med en del tester och sedan startar den riktiga fotbollsträningen på måndag.

Mer läsning

Annons