Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadeproblem på anfallssidan för GIF

/
  • Johan Oremo skadade sig för sex veckor sedan. Han missar matchen mot IFK Göteborg men hoppas vara med igen hemma mot Djurgården i mitten av september.

Det har gått sex veckor sedan Johan Oremo fick en fraktur på vadbenet.
Men stjärnanfallaren är ännu inte redo för spel.
– Det går åt rätt håll, men det gör fortfarande lite ont, säger han.

Annons

Det var på en träning i mitten av juli som Johan Oremo skadade benet. Prognosen var sex veckor plus minus någon vecka. Tidigt visade GIF:s anfallare fina framsteg och var uppe och joggade ungefär 14 dagar.

Nu har de sex veckorna gått, men fortfarande har Johan Oremo inte varit med på någon hel träning med laget.

– Det har blivit lite teknik på sidan bara för att försöka få touchen. Annars är det mest gymet med en del enbenshopp och enbensmarklyft och sånt, allt för att stärka benet.

Därmed är han förstås inte med i truppen mot IFK Göteborg. Förhoppningen är att han kan börja träna för fullt nästa vecka och vara redo för GIF:s nästa match, Djurgården hemma 14 september.

– Det är alltid frustrerande att vara skadad. Det är bara att genomlida rehabpassen och ta sig tillbaka. Jag hoppas och siktar på att vara med mot Djurgården.

Tränare Roger Sandberg har fått en del att tänka på när det kommer till anfallssidan. Dardan Mustafa har haft problem med ljumskarna och fick kliva av i U21-matchen i veckan. Jacob Hjelte svarade för ett succéartat inhopp mot AIK senast, men fick sedan problem med ett lår under veckan. Efter fyra dagars vila kunde talangen gå för fullt på sista träningen inför matchen.

Trots skavankerna är båda med i truppen.

– Vi har haft en tung period och det är klart att det sliter. Det gäller att vi är noggranna och inte drar på oss något onödigt. Dardan blir sakta men säkert bättre. Jag hoppas att han börjar nära sig hundra procent, säger Roger Sandberg.

Problem på anfallssidan alltså, men på mittfältet är Anders Bååth tillbaka. Han fick problem med en fot efter matchen mot Malmö och missade hemmamötet med AIK. En fraktur befarades, men röntgenplåtarna gav grönt ljus åt GIF:s viktige mittfältskugge. Han har haft lite ont under träningarna, även om det blir bättre och bättre.

– Det har varit lite upp och ner under veckan. Sen är man ju ganska pigg i kroppen efter förra veckans vila, så det finns ju något positivt i det också.

Roger Sandberg har gett Anders Bååth stort förtroende under säsongen. I uppspelsfasen är han en nyckelspelare för GIF.

– Det har blivit så. Där tycker jag att vi har breddat oss med fler alternativ. Där är Bååth viktig. Han har bra rörlighet och är den spelare som springer mest. Han vill vara delaktig. Sen är han en pådrivare också.

Mer läsning

Annons