Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart har Gefle IF gjort sina spelarval

Gefle IF börjar summera intrycken från alla provspelare.

Några fler centrala mittfältare ska inte testas – och med värvningen av anfallaren Jakob Orlov blir det inte heller något med Brages målkung Johan Eklund.

Annons

 I går dök två nya spelare upp på Strömvallen, centrala mittfältaren Gabriel Fundey och yttermittfältaren Andre Filippe-Jenaro. Båda har ett förflutet i division 3-klubben BK Olympic i Malmö och har nyligen provspelat i Spanien.

– De hörde av sig själva och ville komma hit. Eftersom vi hade möjlighet fick de göra det, berättar Pelle Olsson.

Kvar finns också mittfältaren Fredrik Holster, som för sitt Väsby gjorde 26 matcher från start i superettan den gångna säsongen.

– Han har gjort ett gott intryck så här långt, säger Olsson.

Nästa vecka kommer Skellefteå FF:s vänsterback Rasmus Lindkvist på besök. Sporten har tidigare berättat om GIF:s intresse för Djurgårdsprodukten, som kan vara en lösning om inte Andreas Dahlén förlänger kontraktet.

– Ja. Och med tanke på Jonathan Hellströms skada, som vi inte vet hur det går med, är vi lite sköra på den positionen, säger Olsson, som även har med Sebastian Senatore, Vasalund, i beräkningen.

När det gäller centrala mittfältare – ersättare till Yannick Bapupa och möjligen även Yussif Chibsah – blir det inga fler provtränare på den positionen.

– Nej, nu ska vi sätta oss ner och fundera och ta ett beslut, säger Pelle Olsson, tränare och sportchef.

Vad gäller anfallsbiten gjorde ju GIF klart med 23-årige Jakob Orlov från Skövde i tisdags. Därmed blir det knappast aktuellt att värva Johan Eklund, som gjorde 21 mål i division 1 norra för Brage, även om Olsson flaggat för att klubben kan fylla på med ytterligare en forward.

– Nej, vi har inte varit i kontakt med Brage om Eklund, säger Olsson.

Mer läsning

Annons