Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stisse Åberg: Det är nu som det riktigt oroliga börjar för Gefle IF

Förlust.
Visserligen en väntad förlust, men ändå en förlust.
Ännu en. En fjärde i rad.
I frånvaron av en skräll blir nu de tre matcherna före EM-uppehållet oerhört viktiga för Gefle IF.
Skrev jag viktiga förresten? Det går att använda starkare ord.

Annons

Från CMores sändning fick jag med mig två bilder från matchen (...och för all del även Guillermo Molins läckra klackmål också, jag är inte sån).

Först:

• De där tre duvorna som i andra halvlek lätt hånfullt valde att landa och ha det lugnt och skönt i närheten av Malmös straffområde. Ibland var de fyra-fem förresten, en hel koloni, som kuttrade utan att bli bortkörda av Gefle IF-anfall.

Men framför allt:

• Gefle IF:s danska mittback Martin Rauschenberg, som med fem minuter kvar och vid ställningen 0–3 lutade sig fram, klappade i händerna och manade på sina lagkamrater.

Det är självklart sånt som behövs i ett förlorade lag. En spelare som skrämmer bort både duvor och negativa tankar bland kompisarna.

En dansk vinnarskalle.

En pådrivande mittback.

En spelare som dessutom var bäst i laget, och nästan slog över i alltför offensiva försök också när inget annat hände framåt.

Rauschenberg gjorde en närmast prickfri match, och är svaret på många försvarsböner.

Ändå blir det alltså 0–3, och förlustsiffran sticker iväg lite för mycket. Egentligen gjorde GIF försvarsmässigt en rätt hyfsad match, och släppte inte till särskilt många Malmöchanser.

Molins 1–0 kom på en snygg hörnnick, sedan Hedvall strax innan gjort en strålande dubbelräddning.

Men 0–2 kom sedan självaste Simon Skrabb drällt med bollen på egen planhalva och tappat den till gamle lagkompisen Anton Tinnerholm – och sedan satte Molins klacken till.

Och 0–3-skottet gick besvärande enkelt förbi Emil Hedvall, och jag hann tänka...den hade Hugo tagit.

Två bjudningar är två för mycket.

Då försvinner den lilla chans som finns till en skräll, och då försvinner mycket hårt arbete rätt ut i intet. Då blir det 0–3.

Jag vet faktiskt inte hur man ska räkna de här förlusterna med sex insläppta mål, följt av 0–2 mot hemmastarka Elfsborg och nu 0–3 mot Malmö med alla mål i andra halvlek.

I klump?

Eller nån typ av utveckling?

Eller är det bara att titta i tabellen, i spelprogrammet – och konstatera att Gefle IF måste vinna/måste ta poäng i de tre matcherna innan EM-uppehållet.

Vassa topplaget Örebro hemma på torsdag, comebackande Rikard Norlings AIK måndagen efter på Gavlevallen – och framför allt Hammarby på Tele2 Arena söndag 29 maj.

Lägger jag till att GIF när allsvenskan startar om inleder med Falkenberg och Kalmar på hemmaplan är det också två matcher som kommer att spelas med absolut poäng/seger-krav.

Så det spelar alltså ingen roll vad som hänt tidigare, och vad som inte har hänt.

Det är ändå nu och den närmaste tiden som allt måste repareras.

Det är därför som det är så viktigt med en dansk vinnarskalle. Eller elva stycken förresten. Utspridda över hela planen.

Det finns inte utrymme att sitta och mata duvor längre.

LÄS ÄVEN: Roger Sandbergs besvikelse efter nya storförlusten: "Får slita med självförtroendet nu"

LÄS ÄVEN: Mattias Hugosson kritisk till Gefles försvarsspel: "Vi måste vara där"

MISSA INTE: Spelarbetyg och matchfakta: Så klarade sig GIF:arna mot Malmö

Mer läsning

Annons