Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Store Gefle IF-hjälten nobbas av nya allsvenska klubben

/

2010 var han den store Gefle IF-hjälten när han ordnade en kvalplats med ett mål i slutminuterna mot IFK Göteborg.
I år sköt han tio mål och var med och förde upp Östersund i allsvenskan.
Men där får Dragan Kapcevic inget nytt kontrakt.
I stället har han skrivit på ett treårskontrakt med Sirius i Superettan, ett lag som kvalade till allsvenskan den gångna säsongen.

Annons

Dragan blev Super-Dragan med Gefle IF:s supportrar hösten 2010, och totalt gjorde han sex mål på 33 allsvenska matcher för klubben 2010-11.

Efter spel i Brage och Husqvarna i superettan värvades han till Östersund inför den gångna säsongen, där han alltså var med och sköt upp klubben i allsvenskan.

Men nästa säsong blir det alltså superettan igen för 30-åringen.

– Vi har letat efter en forward, och Dragan fyller väl den kravprofil som vi hade. Han är en klasspelare på den här nivån, noggrann i övergångsspelet, jobbar hårt både i försvars- och anfallsspel och är en bra avslutare både utanför men framför allt inne i boxen, där han kommer vara på plats och kunna göra mycket mål, säger Thomas Lagerlöf till Sirius hemsida.

– Vi har varit bra på att ta oss in i boxen, men inte alltid så effektiva på att sätta dit bollarna, och där tror jag han kommer kunna bidra en hel del. Det är också en välskolad och rutinerad spelare som om det behövs skulle kunna användas på andra positioner, men i första hand ser vi honom som en central forward, fortsätter den assisterande tränaren till Sirius hemsida.

Mer läsning

Annons