Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort missnöje med GIF-insatsen trots poäng igen – "Det här var för dåligt"

Att gå för tre poäng – eller att sitta lugn i båten...Gefle IF-tränaren Thomas Andersson kliade sig i huvudet den sista kvarten i mötet med Falkenberg när 1–1 lyste från resultattavlan. – Men det var som om vi inte hade styrkan och kraften att gå för segern, sa Andersson ärligt efter det oavgjorda resultatet.

Annons

Jonas Lantto var en av de minst dåliga i Gefle IF den här gången. Spelet stämde inte mot Falkenberg och en poäng fick till slut anses som ett bra resultat.

Och apropå ärligt...

Det här var en fotbollsmatch fylld av misstag. Felpassningarna haglade, den ena missen avlöste den andra och båda lagen var nästan lika goda kålsupare. Jo då, det gick nog att se att det var allsvenskans två sämst placerade lag just nu.

– Det är för dåligt. Den individuella skärpan fanns inte där hos någon egentligen och just nu känns det bara jäkligt surt och tråkigt. Varför det blev så?

– Jag har inget bra svar på det. Men vi får smälta det här, spela cupmatch på onsdag och sedan ladda för Djurgården nästa helg, sa Simon Skrabb.

Han gjorde målet som i alla fall gav den där poängen.

– Lite förvånad blev jag när bollen hamnade på fötterna. Deras målvakt skulle väl rensa och fick felträff. Jag gick inåt i banan och fick bra utrymme med vänsterfoten. Det var i alla fall skönt i det läget, sa Skrabb.

Då hade Gefle redan fått en tuff öppning när målvakten Andreas Andersson bjöd bottenlaget på en drömstart i den fjärde minuten. Han släppte in Jesper Karlssons skott långt ute från kanten när han tjuvade och väntade sig ett inlägg. Bollen satt i stället vid ena stolpen.

Krysset in till andra halvlek innebar i alla fall hopp om ett lyft för gästerna. Det blev inte riktigt så.

Falkenberg hade tre solklara chanser att avgöra och även en boll inne som dömdes bort. Ett friläge, ett skott i ribban och en reflexparad på mållinjen av Andersson gjorde att när Gefle-tränaren skulle summera det hela så var poängen okej.

– Efter den prestation vi gjorde så får det nog vara så. Men prestationen däremot – nä, den var inte alls tillräckligt bra.

När han skulle försöka sig på en första snabbanalys lät det så här:

– Vi blev hårt ansatta i deras djupledsspel och försvarade oss inte tillräckligt bra. Det gav i sin tur att vi inte heller fick något ordnat anfallsspel.

Det var svårt att veta vilket ben han skulle stå på.

– Ja, det är klart att vi hade hoppats på tre poäng i det läge vi befinner oss i. Nu blev det en och vi knappade i alla fall in på några lag övanför oss som nollade i den här omgången.

GIF ville ha tre poäng och gjorde några offensiva byten. Kwame Bonsu kom in efter en timme i stället för en iskall Johan Bertilsson och Dioh Williams comebackade sista kvarten efter sin långa skadefrånvaro.

Men det hände inte så mycket.

– Vi blev för smala i anfallsspelet, tappade rytmen i passningarna och det blev inte bra, sa Andersson.

Att Gefle IF i den 19:e omgången ändå för första gången den här säsongen har en svit på tre raka matcher utan förlust...

Tja, det kanske är där någonstans hoppet i alla fall finns kvar.

Sex poäng upp – i princip sju med den dåliga målskillnaden – och elva matcher kvar att spela till Helsingborg och Djurgården. Nästa gång väntar just Djurgården på Tele 2 Arena. Ny ödesmatch.

– Vi har b-a-r-a ödesmatcher kvar. Så är det, sa Andersson avslutningsvis innan en lång bussresa hem från Halland tog fart genom augustinatten.

Mer läsning

Annons