Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort pådrag när GIF spelar första träningsmatchen

Webb-TV, några tusen åskådare och alla tjänstgörande journalister måste anmäla sig i förväg. Gefle IF gör sin säsongspremiär...

Nu kanske det är mer motståndarna AIK som gör att Skytteholm i Solna drar ett stort intresse kring sig vid 13-tiden i eftermiddag.

Annons

– Det ska i alla fall bli inspirerande och roligt att komma igång. Vi hade gärna startat redan förra helgen, säger GIF-tränaren Pelle Olsson som såg matchen förra lördagen mot Örebro SK frysa inne.

Men nu är det ett annat allsvenskt gäng som blir GIF:s första motståndare sedan allsvenska serieepilogen den 23 oktober i höstas.

– Det är klart att det blir tufft. Vi ställs ju mot förra årets serietvåa som dessutom har ett utlandsläger och två matcher i bagaget den här vintern. Sedan är väl upp till oss att se till att dom inte har någon fördel av det, säger Pelle.

AIK är ju dessutom alltid AIK och det gör att det finns ett stort intresse kring matchen. AIK-fansen kommer att vara på plats och några tusen åskådare är ett rimligt scenario på Skytteholm. Dessutom kommer matchen att sändas på webb-TV för alla som inte har vägarna förbi Solna.

För GIF:s del finns 16 spelare med i årets första matchtrupp. Det är alla som är tillgängliga nu.

– Vi har nio spelare som på grund av sjukdom, rehabilitering, överbelastningar eller andra skadebekymmer som inte är disponibla. Nu kommer vi att spela en match i veckan framöver och den här startelvan är uttagen lite med hänsyn till kommande motstånd också, säger Olsson.

Mer läsning

Annons