Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stressigt värre – men GIF reste sig på Dioh...

/

Ett svagt GIF stal bokstavligt talat poäng av bottenlaget Åtvidaberg.
Då fick Roger Sandberg stöd efteråt – av motståndartränaren.
– De i Gävle som sågar GIF bara för att de inte kan slå tabelljumbon får gå hem och kamma sig, sa Roar Hansen efter 1–1.

Annons

GIF kom till Kopparvallen och spelade offensivt – i lite drygt en minut.

Sedan gjorde Åtvidaberg 1–0 och fortsatte sedan att ha både boll och initiativ.

– Vi blev stressade av det där chockerande målet dom får. Det kan hända att det finns en psykologisk orsak till det. Vi har ju som bekant åkt på en del riktigt ordentliga förluster på bortaplan och det kan ha påverkat oss, sa tränaren Roger Sandberg.

– Jag skulle så klart önskat att vi haft bättre presspel och att vi skapade mer chanser, så är det förstås.

Men...trots allt så blev det ju 1–1.

Åtvidaberg, som är i desperat behov av trepoängare, blev möjligen aningen för rädda om ledningen och släppte till synes medvetet taktpinnen när det återstod en kvart.

Mer behövdes inte för att Johan Bertilsson skulle skicka ett inlägg mot Dioh Williams, som vinklade in kvitteringen med pannan.

– Jag trodde han skulle spela bollen efter marken. Men när den kom högt var det bara att försöka sätta dit den med huvudet. Jag försöker alltid gå mot första stolpen i de där lägena. Och det funkade ju. Det var ett viktigt mål, sa en nöjd Dioh efteråt.

– Vi sa i paus att vi skulle fortsätta ha tålamod. Och det tycker jag vi hade.

Det var när Sporten sökte fördjupning kring den där stressen som GIF drabbades av som Åtvidabergstränaren Roar Hansen ryckte ut till Roger Sandbergs försvar.

– GIF kanske blir sågat för sin insats mot oss i dag. Men då vill jag bara säga att vi har spelat skjortan av bättre lag än GIF här hemma, så det är ingen enkel sak att komma hit och möta oss bara för att vi ligger sist.

Roger Sandberg uppskattade så klart den supporten, och nämnde också underlaget som en förklarande faktor.

– När solen ligger på som den gjorde så hjälper det inte hur mycket man än vattnat, konstgräset blir väldigt torrt och strävt och det underlättar inte för oss när vi hamnar i underläge och ska försöka komma tillbaka. Vi har svårt att få fart på spelet.

Nu väntar det omtalade och kritiserade 16-dagarsuppehållet för GIF.

Sandberg vet hur han ska hantera det.

– Det blir nåt som kan liknas vid ett träningsläger nu. Vi kommer att köra riktigt hårt med killarna i början av veckan, sedan får dom lite ledigt fram emot helgen. Jag hoppas dom ska svara positivt på det. Det känns i varje fall oerhört viktigt att vi kan gå in i det här uppehållet med den här poängen i bagaget.

Är det möjligt att klämma in nån match?

– Det blir ju svårt eftersom alla andra fortsätter att spela som vanligt. Däremot kanske vi försöker hitta nån duglig gräsplan att träna några gånger på eftersom vi möter Halmstad borta nästa gång vi spelar.

Mer läsning

Annons