Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Sulan” nätade mot DIF

Efter en straff i 88:e minuten blev det oavgjort och 1–1 för Gefle IF:s U21-lag i bortamatchen mot Djurgården.
– Det känns lite surt att de fick en så billig straff så sent, konstaterar GIF:s tränare Thomas Andersson.

Annons

På söndag är det dags för den allsvenska omstarten, men redan igår spelade Gefle IF:s U21-lag sin första match efter uppehållet. Daniel ”Sulan” Westlin gav Gefle ledningen i 43:e minuten och Gefle såg ut att gå mot seger på Hjorthagens IP.

– Vi gör en bra insats hela matchen, berättar tränaren Thomas Andersson.

– Djurgården har bollen mycket men vi spelar riktigt bra försvarsspel och bryter dem många gånger.

Trots stort bollinnehav för Djurgården lyckades de aldrig skapa någon riktigt farlig målchans. Förrän i 88:e minuten då.

– Det är en väldigt billig straff... Det är en tilltrasslad situation i målområdet och en av deras spelare lägger sig ner och filmar till sig en straff, konstaterar Thomas Andersson missnöjt.

Djurgårdens Martin Andersson slog in straffen och 1–1 bakom Emil Hedvall i målet och Gefle hade lite snöpligt tappat en 0–1–ledning med bara några minuter kvar.

Men en Gefle-seger var inte alltför långt borta trots den sena kvitteringen. GIF hade flera farliga lägen och var snubblande nära att avgöra med bara någon minut var av matchen.

– Vi hade en hörna i slutet som gick precis parallellt med mållinjen. Men jag tycker ändå att vi gör en bra match, säger Thomas Andersson.

0–1 (43) Daniel Westlin, 1–1 (88) Martin Andersson.

Johan Fält, Bromma.

Daniel Westlin.

Emil Hedvall – Erik Larsson, Niclas Erhard-Olsson, Olof Mård, Tomas Fernandez – Hjalmar Öhagen, Johannes Ericsson, Marcus Hansson, Daniel Leino (Viktor Holmgren, 46) – Daniel Westlin, Marcus Hägg.

Mattias Hall, Emil Roos, Tobias Skärberg (mv).

Mer läsning

Annons