Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Sulan” – värd en kram

Från reserv till ordinarie. Daniel Westlin har klarat steget – med bravur.

– Vissa tvivlar på mig, men jag har under flera år visat att jag håller för spel i allsvenskan, säger ”Sulan”.

Annons

Det är dagen efter den imponerande insatsen mot Djurgården, som stannade vid en 2–0-seger. Anfallaren Daniel Westlin är på gott humör när Sporten når honom på telefon.

Efter bara några sekunder har han valt det första samtalsämnet – den allsvenska tabellen.

– När man tog en titt på tabellen efter matchen mot Djurgården, märkte man hur oerhört viktigt det var att vi vann, säger ”Sulan”.

– Sen leder ju Helsingborg nu, och i matcherna mot dom var vi inte alls långt borta. Vi är i fantastiskt bra form.

– Det var skönt att vi fick utdelning på en gång, då kände de sig ännu mer pressade. Jag tycker att vi körde över dom i första halvlek. I andra halvlek fick vi tryck på oss, Djurgården visade vilka kvalitéer de har när allt fungerar. Totalt sett gjorde vi en riktigt bra match.

– Jag trodde att det skulle bli en duell med Johannesson (Markus), men han blev lite stillastående och jag hann före honom. Sedan var det inte så svårt att placera in bollen. Det var jäkligt bra gjort av Gerndt innan också.

Försäljningen av Amadou Jawo till Elfsborg och Hasse Berggrens skada, har öppnat upp för Westlin och Gerndt som anfallsduo i de senaste matcherna. Och båda har tystat tvivlarna. I alla fall tillfälligt.

– Det är klart att det är tråkigt när ordinarie spelare blir sålda eller skadade. Men det enda jag tänker på nu är att göra det så bra som möjligt. I längden blir det långtråkigt att inte få spela, säger ”Sulan” och fortsätter:

– Det finns vissa som tvivlar på mig, men jag har under flera år visat att jag håller för spel i allsvenskan.

– Han är en väldigt smart spelare. Både han och jag tar gärna många löpningar, och ingen av oss har några problem med att spela fram. Antingen löper han och får bollen, eller tvärtom. Det är perfekt.

”Sulan” har spelat tre matcher från start den här säsongen (de tre senaste) och blivit inbytt i lika många. Nu väntar två tuffa bortamatcher, först mot Elfsborg på söndag och därefter Kalmar den 15 augusti.

När de matcherna kommer på tal, är ”Sulan” snabb med att lämna en påminnelse:

– Vi vann borta mot Elfsborg i fjol och mot Kalmar året innan. Vi kommer att få våra målchanser. Då gäller det att sätta dom.

GIF:s naprapat Fredrik Wallström kan ge lugnande besked angående Alexander Gerndt, som klev av planen med ryggont i andra halvleken mot Djurgården.

– Han fick en del smällar och blev stel. Men nu känner han sig mycket bättre. Det är inga problem alls, säger Wallström.

 

 

Mer läsning

Annons