Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sumpade Gefle IF allsvenska platsen här?

Sällan har Gefle IF skapat så många chanser.

Ändå blev det blytunga 1–2 i bottenmötet med Halmstad.

– Det känns nästan overkligt, säger GIF-mittfältaren James Frempong.

Annons

Drömstarten med ledningsmål redan i nionde minuten räckte inte. När domaren Johan Hamlin blåst av matchen efter drygt tre tilläggsminuter fick GIF-spelarna avverka promenaden ner till omklädningsrummet med nedsänkta huvuden.

Joe Sise, som gjort ett mål på 16 matcher innan gårdagen, vände på egen hand med två distinkta mål – 1–1 efter en halvtimme och 1–2 i 72:a minuten.

Både före och efter skapades mängder av heta GIF-lägen, vilket bara gjorde förlusten ännu svårare att smälta.

– Det är obeskrivligt jobbigt, säger James Frempong, som på nytt gjorde en mycket bra insats på vänsterkanten men förstås inte kunde glädja sig åt det.

– Det känns nästan overkligt att vi förlorar när vi har skapat så många chanser. Vi är i ett sånt skede av säsongen att vi måste ta vara på såna lägen, fortsätter han.

Frempong var inblandad i det mesta framåt, som pådrivare, kreatör och framspelare. När det skulle avslutas fanns Jakob Orlov oftast på rätt plats – utan att få till det.

Orlov var så besviken att han knappt förmådde få några ord ur sig efteråt.

– Jag missar tre jättelägen. Det är klart att det är tråkigt, säger han.

Gårdagens match var den femte raka utan mål för Orlov, som står kvar på sex fullträffar trots i det närmaste öppet mål i den tredje minuten.

– En motståndare glider fram och jag försöker få bollen över hans fot – och skjuter högt över, säger Orlov.

I den 40:e minuten hade han sin bästa chans. Gefle IF svarade för ett av säsongens vackraste anfall på Strömvallen där Jonas Lantto väggade med Hasse Berggren och sedan slog ett distinkt pass in i mitten till helt frie Orlov. Som missade.

– Jag hetsade iväg avslutet. Jag måste ta det lugnare där.

Tredje läget som etsat sig fast hos Orlov är stolpträffen i 62:a minuten, när det fortfarande stod 1–1 på ljustavlan. Fast just den gången hade han inte mycket till vinkel.

Halmstad hade inte på långa vägar lika många chanser som GIF – men lyckades betydligt bättre med avsluten. 1–1-målet tar dock mittbacken Daniel Theorin på sig. Det var han som inte kom åt Joe Sise när denne tryckte in kvitteringen från nära håll.

– Det var inte godkänt agerat av mig. Han ska inte få ta emot bollen i straffområdet på det där sättet, säger Theorin.

– Men såna grejer händer under en lång säsong. Jag tycker i alla fall att vi skapade tillräckligt för att vinna matchen.

Vid 1–2 försökte Theorin knoppa bort bollen innan den nådde fram till Sise, men misslyckades. Och vid stolpen stod James Frempong, som inte förmådde rensa undan.

– Jag hade kunnat ta den med handen, men då hade det blivit straff och utvisning, säger Frempong.

Hur länge deppar man efter en sådan här förlust?

– Nästa match är på söndag. Nu ska vi ha en bra träningsvecka, sedan är det ”på´t igen”, säger Frempong.

I mötet med Kalmar får GIF klara sig utan Jonas Lantto, som drog på sig sin tredje varning och därmed blir avstängd.

Mer läsning

Annons