Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svalt intresse för Jawo

Amadou Jawo stannar i Gefle IF säsongen ut.
Det tror i alla fall hans agent, Jonas Svensson.
– Det är inga lag som visat något konkret intresse, menar agenten.

Annons

I går öppnade allsvenskans transferfönster och hittills har intresset kring Gefles succéanfallare, Amadou Jawo, varit relativt svalt.

– Känslan är att han spelar i Gefle även i höst. Som det ser ut nu blir han kvar säsongen ut, säger Svensson, som däremot inte utesluter en flytt för GIF-anfallaren redan i sommar.

– Nej, man vet ingenting i den här världen. Helt plötsligt kan det dyka upp något intressant och då får man ta ställning till det.

Gefle IF, som värderar Jawo till omkring 20 miljioner kronor, har inte fått några anbud.

– Det kan bli svårt att få så mycket pengar för honom. Trots att Amadou är en oerhört bra fotbollsspelare, så har han egentligen bara gjort en riktig bra säsong i allsvenskan och bara producerat fyra mål den här säsongen.

– Vi har diskuterat det, men inget som Amadou tänker på i nuläget. Man ska aldrig säga aldrig, men han vill nog röra på sig i framtiden för att kunna ta ytterligare ett steg i utvecklingen.

– Det beror på hur marknaden ser ut. Allsvenska klubbar har stenkoll på honom och även utländska klubbar vet om hans kvalitéer. Men nu koncentrerar han sig för fullt på Gefle IF.

Jawo har ett kontrakt med GIF som även sträcker sig över nästa säsong.

Vad gäller övriga GIF-spelare med utgående kontrakt så har inga klubbar kommit med något anbud och klubben jobbar intensvit med att förlänga med dessa spelare.

– Det har varit lugnt än så länge. Inga klubbar har kontaktat oss, bekräftar GIF-tränaren Pelle Olsson, som också berättar att det finns lite småskavanker på spelarna som deltog i U21-matchen mot Djurgården i tisdags. Bapupa och Hellström rehabtränar fortfarande och om de båda kommer till spel till söndagens match mot Häcken är högst osäkert.

Mer läsning

Annons