Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrianska helt borta på bortaplan

Bara en seger och 3–23 i målskillnad.
Det är allsvenskans sämsta bortalag som gästar Strömvallen i dag.
– Jag vet inte vad det är, men vi känner oss säkrare hemma i Södertälje, säger förre GIF-spelaren Omar Jawo.

Annons

Gefle IF tillhör den övre halvan i bortastatistiken med sina 14 inspelade poäng. Syrianska är inte i närheten.

1–0 mot Trelleborg i slutet av juni är enda segern, sen är det idel förluster. Då hjälper det inte att Syrianska är hyfsat starka hemma, laget är fast förankrat i botten. Omar Jawos förklaring till kräftgången hänger samman med alla skador som drabbat laget.

– Vi har inte haft samma elva i nån match tror jag, och det märks ännu mer borta än hemma, där vi har en större trygghet. Det är svårt när man måste byta spelare hela tiden.

Jawo själv har bara missat en match, då han var avstängd. Syrianska har använt 24 olika startspelare, att jämföra med Gefle IF:s 17, och alla anhängare av ordet kontinuitet kan själva räkna ut betydelsen av det.

Senast togs en oerhört viktig seger mot Kalmar, och hoppet om allsvenskt spel även 2012 lever hos Omar Jawo och hans lagkamrater.

– Ja, den var viktig. Kan vi vinna 3-4 matcher till nu på slutet så ska vi kunna greja det utan att behöva kvala.

• Och GIF då, har dom sitt på det torra?

– Ja, ja, det där är klart. Vi behöver poängen mer än dom gör, dom borde kunna skänka tre till oss, säger Omar Jawo som har kontrakt med Syrianska säsongen ut.

Pelle Olsson lägger inte alltför mycket vikt vid att det är allsvenskans sämsta bortalag man ställs mot idag.

– Nej, Norrköping hade ju till exempel inte vunnit borta på tio matcher innan segern mot Gais häromdagen.

Olsson konstaterar att GIF nu har en ordentlig chans att klara säsongens målsättning på en placering bland de tio bästa efter tre raka poänggivande matcher.

– Vi har hittat rätt i vår stil och modell igen, och den största förändringen är att vi hittat rätt i försvarsspelet igen, där lagdelarna har en tätare kontakt med varandra.

• Utrymmet framför backlinjen har krympt?

– Det är den tydligaste effekten, men det handlar om samtliga elva spelare. Ändå har vi gjort sex mål framåt på de här tre matcherna.

Mer läsning

Annons