Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Theorin: ”Jag ville vara kvar i GIF hela tiden”

Några ovissa dagar är över för Daniel Theorin.
Mittbacken valde att stanna i Gefle – trots att flertalet klubbar visat intresse.
– Jag är stolt över att tillhöra Norrlands enda representant i allsvenskan, säger Theorin.

Annons

Det har varit ovissa dagar och tvära kast för Daniel Theorin. Mitt i julfriden fick han tidigare beskedet om att inte Gefle IF hade ekonomiska möjligheter att förlänga hans kontrakt. Bara två dagar senare ringde sportchefen Pelle Olsson upp Theorin och förklarade att klubben jobbar på en lösning med extern finansiering.

Sedan har mittbacken gått och väntat på att det ska lösa sig – samtidigt som flera klubbar har hört av sig och visat intresse för honom. Både inom Sverige och utomlands.

– Det har blivit ganska uppmärksammat, det här. Men jag har alltid velat stanna i Gefle och är väldigt glad över att det löste sig, säger Theorin.

Han och Pelle Olsson har haft kontinuerlig kontakt med varandra de senaste dagarna där Olsson har gett honom indikationer på att det verkar lösa sig med ett nytt kontrakt. Nu ser Theorin fram mot den kommande säsongen.

– Helt ärligt tycker jag att vi har ett bra och spännande lag på gång. Vi har behållit de flesta spelarna. Och jag tror att vi kan bygga vidare på det vi avslutade i fjol.

– Jag tror att vi fick ett lyft av kvalsegern mot Sundsvall. Det är en positiv nota, säger Theorin, som däremot inte vill avslöja hur hans nya kontrakt ser ut eller om han kunde få ett bättre kontrakt i en annan klubb, men säger försiktigt:

– Det är ju ingen hemlighet att Gefle IF inte svävar i väg med några skyhöga löner eller konrakt. Jag kan bara säga att jag är väldigt nöjd med den här lösningen.

Varför valde du att förlänga med en klubb som har det så knapert ekonomiskt?

– Jag trivs väldigt bra i staden, med tränarna och allt runt klubben. Jag är inte särskilt insatt i föreningens ekonomi utan jag skrev på ett nytt kontrakt för den sportsliga biten.

Mer läsning

Annons