Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Theorin och Jawo vill hålla tätt igen

Mittbacksparet Daniel Theorin och Omar Jawo har spelat samtliga minuter i allsvenskan hittills.
Med två raka 0–0-matcher i ryggen har Theorin läget klart för sig inför kvällens hemmamöte med Örebro:
– Vi ska stänga butiken igen, säger han.

Annons

Vill man se champagnefotboll, det vill säga många mål, kanske inte Gefle IF är det första alternativet. Vill man däremot se en samspelt och välorganiserad defensiv, är samma lag ett självklart val.

GIF har gjort endast fyra mål på de sex första allsvenska omgångarna, men samtidigt bara släppt in fyra stycken.

Det är mycket tack vare mittbacksparet Daniel Theorin och Omar Jawo. GIF-tränarna Pelle Olsson och Urban Hammar ser ut att ha komponerat den lagdelen alldeles förträffligt.

– Det har bara gått sex matcher än. Och därför är det för tidigt att göra någon utförlig analys. Men man kan ju konstatera att det är viktigt att spela med samma gäng, kontinuitet betyder mycket, säger Daniel Theorin.

Theorin och Omar Jawo är två av de spelare som inte missat en enda spelminut i allsvenskan hittills.

– Jag och Omar har inte spelat extremt många matcher ihop. Men vi fungerar bra tillsammans, både på och utanför plan. Det gäller att snabbt kunna anpassa sig till varandra och samarbeta, säger Theorin.

– Det är en kanonbra spelare. Han är stor, stark och beslutsam.

Samtidigt som GIF-försvaret inte är särskilt lätt att passera, vill Theorin gärna se ett något offensivare spel framöver.

– I de tre första omgångarna skapade vi rätt mycket, men på sistone har det sett annorlunda ut. Det vore bra om vi kan spela med mer fart på den sista tredjedelen av planen.

– Nja, vi anpassar inte spelet så mycket efter motståndet. Matchbilderna svänger hela tiden.

– Sådär. Helt nöjd är jag inte. Däremot har prestationerna hittills varit helt okej.

GIF-tränaren Urban Hammar ser inte kvällens match som extra speciell, trots att det är hans gamla klubb Örebro SK som kommer på besök.

– Jag har spelat och jobbat där i många år, men det kommer jag inte att känna någonting av när det väl är dags för match. Man kan inte värdera motståndare utifrån tidigare relationer, rankingar och så vidare, säger Hammar.

 

Mer läsning

Annons