Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare assisterande Thomas Andersson tar över Gefle IF: "En väldigt tråkig situation"

På torsdagen bekräftades att Roger Sandberg sparkas från sitt uppdrag som huvudtränare i Gefle IF. Hans efterträdare blir tidigare assisterande tränaren, Thomas Andersson, tillsammans med tidigare U17-tränaren Marcus Bengtsson.

Annons

LÄS OCKSÅ: Tränaren Roger Sandberg lämnar Gefle IF

Thomas Andersson har varit assisterande tränaren i Gefle IF sedan 2007. När hans kollega Roger Sandberg nu får lämna klubben får han ta klivet upp och bli huvudtränare.

Thomas Andersson, tidigare assisterande, tar över ansvaret för Gefle IF.

Tvivlade du någon gång på beslutet?

– Nej, inte när jag fick frågan. Jag har jobbat som tränare i mer eller mindre 20 år och varit i den här klubben i 20 år. Får du då frågan om att någon gång träna A-laget och du har det här som ditt yrke, då tror jag att oavsett läge är det svårt att tacka nej till det. Sedan är det en väldigt tråkig situation som har blivit, men där är vi nu och då fick jag frågan och valde att tacka ja till det, säger Thomas Andersson till Sporten efter presskonferensen.

Han berättar att han fick frågan första gången i söndags.

– "Om det här skulle bli ett scenario, är du redo då", och då sa jag att det är jag. Sedan har det väl varit en process och i går kväll kom den slutgiltiga frågan, säger Andersson, som träffade Roger Sandberg på morgonen före presskonferensen.

– Han önskade lycka till, det gjorde han. Det här är som en separation som vilken som helst, den känns ju. Men det är som det är nu, det är ett tråkigt slut på ett gott samarbete och en bra relation som jag ser det.

LÄS OCKSÅ: Roger Sandberg i lång intervju om tiden i Gefle, avskedet och spelartruppen: "Jag är tacksam"

Roger Sandberg  bredvid då  assisterande tränaren Thomas Andersson på matchen mellan Hammarby IF och Gefle IF.

Thomas Andersson, som får Marcus Bengtsson, tidigare tränare i Gefles U17-lag som assisterande, har en tuff situation framför sig. Läget efter 12 omgångar i Allsvenskan är mörkt.

– Om man tittar på vår tabellrad, vi har tagit fem poäng, gjort åtta mål och släppt in 29. Då behöver man inte vara så "bright" för att säga att vi behöver göra fler mål, vi behöver försvara oss bättre. Det är ju de stora dragen, sedan är det massor av detaljer i det där, men det får vara en del av processen när vi börjar träna igen, säger Andersson.

På presskonferensen kom även frågan om Gefle kommer att satsa på några värvningar av spelare, något som sportchefen Hasse Berggren dementerade. Att det skulle behövas förstärkning på spelarsidan ser heller inte nya huvudtränaren.

– Nej, aboslut inte. Jag har stort förtroende för den här truppen och jag är helt säker på att vi kommer att göra förbättringar i vårt spel.

Mer läsning